-5.6 C
Priština
-0.7 C
Zürich
More

  Ushtrime për tendosje

  spot_imgspot_img

  Për fillim është me rëndësi që të theksojmë sa sa shumë është e rëndësishme shtrirja për çdo sport ose ndonjë aktivitet tjetër fizik. Por shumica prej nesh, pavarësisht nga fakti, megjithatë, injorojmë këtë lloj të parapregaditjes. Me anë të shtrirjes mund të përmirësojmë fleksibilitetin e trupit i cili ndihmon për të parandaluar ndonjë lëndim gjatë ushtrimit, por në të njëjtën kohë shtrirjet përmirësojnë performancën tonë fizike. Muskujt elastik më lehtë shtrëngohen dhe lirohen ashtu që ka më shumë fuqi se muskujt të cilët janë të ngurtë (jo elastik).

  Ushtrimet e shtrierjes mund ti bëni ​​pas një nxemje të shkurtër, në mes të ngritjes së peshës para se të vraponi, apo në fund të stërvitjes.

  Edhe një përfitim tjetër shtesë i ushtrimeve që shtrihen është efekti i relaksimit. Këto ushtrime mund të praktikohen çdo ditë deri sa muskujt të bëhen mjaft elastik. Pas kësaj, është e mjaftueshme që të bëjmë tri herë në javë, apo para se të fillojmë çfarëdo lloji të ushtrimeve.

  Ushtrimi 1: „Shtrirja e muskujve të qafës“

  Ushtrimi 2: “ Shtrirja e muskujve të duarve dhe krahërorit“

  Ushtrimi 3: „Shtrirja e muskujve të gjoksit, të duarve dhe të muskujve të krahut“

  Ushtrimi 4: „Shtrirja e muskujve të pjesës të përparme të trupit“

  Ushtrimi 5: „Shtrirja e muskujve të pjesës anësore të trupit“

  Ushtrimi 6: „Shtrirja e muskujve të këmbëve dhe gjunjëve“

  Ushtrimi 7:  „Shtrirja e muskujve të pjesës së përparme të këmbëve“

  Ushtrimi 8:  „Shtrirja e muskujve të pjesës së prapme të këmbëve dhe shpindës“

  Ushtrimi 9:  „Shtrirja e muskujve të këmbëve dhe shpindës“

  VËREJTJE: Ushtrimet janë kryer me kontrollin maksimal të lëvizjes, me shpejtësi të moderuar. Duke u përpjekur për të rritur numrin e përsëritjes së çdo ushtrimi. Ushtrimet mund të kryhen çdo ditë, kudo. Në mënyrë që rezultatet të jenë të dukshme, natyrisht, duhet t’i kushtojmë vëmendje të ushqyerit dhe futjes së lëngjeve. /kosovarja.ch/

  Shpërndaje postimin:

  spot_imgspot_img

  Të popullarizuara

  spot_imgspot_img

  Artikuj të ngjajshëm
  Artikuj të ngjajshëm

  Këto cilësi të mashkullit, vlerësohen më shumë nga një femër

  Të gjithë meshkujt mendojnë që femrat janë të interesuara...

  Reduktimi i kripës dhe ndikimi në organizëm

  Kripa është pjesë e rëndësishme e dietës suaj kur...

  12 shenja që tregojnë se partneri ju dashuron çmendurisht

  Dashuria e vërtetë nuk është se vetëm ndjehet, por...

  8 mënyra për të rikthyer besimin tek vetja para çdo takimi të parë

  Nuk ka rëndësi sa takime të reja keni bërë...