19.7 C
Priština
More

  Adoleshenca

  spot_imgspot_img

  Komunikimi gjatë pubertetit në adoleshencë – Nga Anxhela Peza

  Në fillimet e pubertetit dhe periudhës së adoleshencës, raporti i fëmijëve me prindërit pëson ndryshime. Nuk janë të rralla rastet kur vajzat dhe djemtë në adoleshencë mendojnë se prindërit...

  Si të rritësh vajzën pa komplekse?

  A është e mundur në botën e sotme, ku mediat janë hiperseksualizuar dhe ku theksi qëndron në materialen dhe trupin, të rritet vajza e cila e dashuron dhe e...

  Nëna feston ciklin e parë menstrual të vajzës së saj duke i bërë befasi një festë

  Një nënë nga Florida donte të sigurohej që vajza e saj mos të ndjehet e turpëruar… Ardhja e ciklit tuaj të parë menstrual mund të paraqesë një seri emocionesh, që...

  Nëna ime bëri që ta urreja trupin tim

  E shihja të numëronte kaloritë e saj para se të dija se çka ishin në të vërtetë kaloritë! Kur nëna ime ndikoi që unë të ndjehesha keq me trupin tim,...

  Si ndikojnë tek adoleshentët bisedat me prindër lidhur me seksin 

  Të flasësh për seks me prindërit, posaqërisht me nënat, mund të influencojë adoleshentët të përdorin masa mbrojtëse, përfshirë edhe perzervativë.  Mirëpo përderisa biseda me prindërit është një faktor i rëndësishëm,...

  5 gabimet që prindërit i bëjnë me adoleshentët dhe të rinjtë

  Fëmija juaj nuk është më foshnje andaj është koha që tu jepni më tepër hapësirë. 1. E prisni më të keqen Adoleshentët krijojnë përshtypje të gabuara dhe shumë prindër u...

  Si të përballeni me problemet e bukurisë në adoleshencë

  Adoleshentet i nënshtrohen shumë ndryshimeve fizike, prandaj edhe kanë probleme të caktuara që sjellin dilema dhe ndikim negativ në vetëbesimin e tyre, duke i bërë këto vite të tmerrshme...

  Lëngjet e gazuara, mund të nxisin pubertetin e hershëm

  Vajzat që konsumojnë shumë pije që përmbajnë sheqer mund të hynë më herët në pubertet, thotë një raport i studiuesve nga Harvardi. Në mesin e 5,600 vajzave të moshës 9...

  Ndikimi më i madh në arsimimin e fëmijës mund të jetë vet arsimimi i nënës

  Është e njohur gjatë kohë se statusi i edukimit të nënës luan një ndikim të konsiderueshëm në jetën akademike të fëmijëve të saj. Por, sipas të dhënave të reja...

  Si të ndihmohet adoleshenti që të arrijë qëllimin?

  Në fillim të vitit të ri, shumë janë të prirur për marrjen e vendimeve që do të pasqyrojnë jetën e tyre. Vendimmarrja nuk është karakteristikë vetëm për të rriturit...

  Gjithçka rreth shkallëve te zhvillimit gjatë pubertetit tek vajzat

  Vajzat adoleshente kalojnë përgjatë shume ndryshimeve në kohën që zhvillohen në të pjekura. Derisa kalojnë përgjatë pubertetit, trupi i tyre ndryshon në mënyrë të parashikueshme. Këto ndryshime ndonjëherë quhen...

  Shkallët e pubertetit tek vajzat

  Vajzat adoleshente kalojnë përgjatë shume ndryshimeve në kohën që zhvillohen në të pjekura. Derisa kalojnë përgjatë pubertetit, trupi i tyre ndryshon në mënyrë të parashikueshme. Këto ndryshime ndonjëherë quhen...

  Çfarë të dini për pubertetin dhe ndryshimet e zërit

  A është biri juaj duke u pyetur pse zëri i tij është duke u thyer dhe çfarë nënkupton kjo? Mësoni se pse zëri i tij është duke ndryshuar dhe...

  Adoleshentët dhe detyrat e shtëpisë

  Detyrat e shtëpisë ndonjëherë janë po aq stresuese për prindin sa edhe për fëmijët. Prindërit mund të brengosen kur fëmijët e tyre i lënë detyrat për minutin e fundit...

  Si te flasim me adoleshentët për drogën

  Si prind është me rëndësi të kuptoni plotësisht faktet për drogën, bisedimi me adoleshentin tuaj rreth kësaj ­çështjeje e bën atë të ndjehet me vetbesim dhe rehatshëm për të...

  Pse disponimi i fëmijës suaj është i ndryshueshëm gjatë adoleshencës?

  Adoleshenti juaj është me humor të rëndë? Nëse qesheni atëherë jeni prind i vërtetë! Shumë prindër ankohen për ndryshimet e shpejta të disponimit tek adoleshentët e tyre. Janë disa...

  11 mësimet e dashurisë që secila nënë duhet t’ia mësoj vajzës së saj

  Ka gjëra që vetëm nëna mund të t'i mësojë. Gjyshja mund të mos jetë në gjendje mjaft të mirë sa për të të mësuar, ndërsa motra nuk ka aq...

  Këshilla si të zgjedhni sytjenat e para për vajzën tuaj

  Vajza juaj ka nevojë që të ketë sytjena të parë. Këto duhet patjetër të jenë të përshtatshme për vajzën tuaj si dhe është e rëndësishme që të zgjedhni modelin...

  Popular

  spot_imgspot_img