6.4 C
Priština
More

  Shoqëria & Familja

  spot_imgspot_img

  “Përshtypja e parë” te të tjerët – më e lartë nga ç’mendoni

  “Ju pëlqeheni nga të tjerët më shumë seç kujtoni”. Kur ne takojmë dikë për herë të parë, në çast na shkon mendja “çfarë përshtypje kam lënë?” Shumë njerëz mendojnë...

  Si të flisni me fëmijët tuaj për seksin: një udhëzues sipas moshës!

  Ndërsa kulturës pop i pëlqen të portretizojë mësimin e fëmijëve për seksin vetëm si një “bisedë” e madhe, ekspertët pajtohen se seksi është diçka për të cilën fëmijët duhet...

  Fëmijët që bëjnë më shumë detyra janë më të suksesshëm në jetë

  Nëse dëshironi që fëmijët tuaj të rriten për të qenë të suksesshëm, dhënia e detyrave, të paktën një listë e shkurtër e gjërave për të bërë, mund të jetë...

  Roli i baballarëve në shëndetin mendor të fëmijëve

  Prindërit luajnë një rol të rëndësishëm në zhvillimin dhe shëndetin mendor të fëmijëve. Në studime të shumta është treguar që përfshirja e babait në edukimin e një fëmije është...

  Të qënit vetvetja apo ajo që duan të tjerët?

  Njeriu ka një cikël jetësor i cili kthehet ne qëllimin e tij. Ato janë shkollimi, martesa dhe krijimi i një familje. Qëllimi personal i shoqërisë është të përfundojë studimet,...

  Djem, ja pse ju duhet një shoqe e ngushtë

  Djem, ne e dimë që keni “vëllezër” në jetën tuaj me të cilët ndani ndjenjat, mendimet dhe madje shpreheni mjaft lirshëm. Por a e dini se të kesh një...

  Udhëtim romantik, me apo pa fëmijët?

  Pasi të bëheni me fëmijë, romanca nuk duhet të mbetet jashtë kufijve. Thjesht duhet të punoni më shumë për ta realizuar atë. Kjo vlen edhe kur udhëtoni. Ndoshta një...

  Pse po fyejnë fjalët?

  “Më fyeve”, “më ofendove”, “më cenove”. Tone çjerrëse zëri, gjuhë trupi e revoltuar dhe nganjëherë edhe lot që derdhen. Kjo është një nga skenat më të hasura përgjatë bisedave të...

  10 ide argëtuese që mund të bëni në shtëpi gjatë karantinës

  Kur opsioni i argëtimit të së premtes nuk ekziston, tentoni të kaloni mirë në shtëpi. Bëni një mbledhje familjare dhe luani me pantomime ose imitime familjarësh/ të famshmish. Në...

  Çfarë kuptimi ka zbatimi i rregullit 3 me 1 për një marrëdhënie të shëndetshme?

  E keni kuptuar ndonjëherë se për zhvillimin e shëndetshëm të një marrëdhënie, cila do qoftë ajo (familje, çift, miqësi) është shumë e rëndësishme të vëzhgoni se sa kritika dhe...

  Të vërtetat e hidhura që duhet t’ua thoni miqve

  Ndonjëherë ne i gënjejmë njerëzit e afërt, jo sepse nuk i respektojmë, por sepse përpiqemi t’i mbrojmë ata nga e vërteta që mund t’i lëndojë. Sidoqoftë, ka disa të...

  Llojet e njerëzve që është mirë t’i mbani larg

  1. Ata që vazhdimisht kërkojnë vëmendje Këta përpiqen të marrin gjithçka rreth tyre dhe duan të përfshihen në çdo bisedë. Ata gjithmonë  duan që të jenë në qendër të vëmendjes...

  Mirësjelljen mos e ngatërroni me dashuri

  Jo rrallë herë, njerëzit mund të keqkuptojnë mirësjelljen për dashuri. Do të ishte mirë që ky konfuzitet të menjanohet dhe të mos gënjeni veten. Gjestet që janë listuar më...

  Veprimet që shkatërrojnë një bisedë

  Të gjithë kemi kaluar situata kur një bisedë ka përfunduar papritmas. Më pas keni menduar me veten se çfarë ndodhi që shkaktoi shkatërrimin e bisedës. Në vazhdim, mund të...

  Shenjat se miku juaj është i “rrejshëm”

  E dini thënien “miku i mirë shihet në ditë të vështira”, dhe mu në kohërat e vështira miqtë e juaj demaskohen. Një ndër shenjat se mikesha juaj është e rrejshmë...

  5 shenja që tregojnë se jeni një mike e mirë

  Këto janë 5 shenjat që tregojnë se jeni një mike shumë e mirë… Të gjithë gjithmonë kërkojnë këshillën tuaj, kur hasen në ndonjë problem. Me kujdes dëgjoni njerëzit dhe...

  Çfarë nuk duhet t’i thuani një mikeje që ka humbur njërin prind

  Miku juaj më i ngushtë është duke përjetuar një vit të vështirë. Pas disa muajsh kujdesi për babain e sëmurë, ai vdiq ndërsa ajo është krejtësisht e shkatërruar. Nëse...

  20 pyetjet që duhet t’ia parashtroni nënës suaj – që ju ndihmojnë në të 20-at tuaja!

  Ta dëgjoni nënën është gjithnjë një eksperiencë e mirë, sidomos kur bëhet fjalë për shqetësime dhe gjëra të panjohura në jetë. Sa më të hapur dhe të sinqertë të jeni...

  7 gjëra për të cilat miqtë tuaj mund të nevrikosen kur ju bëheni të dashur

  Kur një lidhje mund të jetë po aq argëtuese dhe emocionuese sa duhet, nga ana tjetër mund të jetë edhe një sfidë që të strukeni në një botë të...

  Gënjeshtrat që janë në rregull t’ia thuani miqve tuaj

  Gënjeshtra të bardha që forcojnë miqësinë tuaj ... A janë gënjeshtrat të dëmshme për shoqërinë? Po gënjeshtrat e bardha? Rezulton se, të gënjyerit për të mbrojtur ndjenjat e mikut tuaj...

  Popular

  spot_imgspot_img