Ka shumë arsye që në mëngjes ta fikim alarmin dhe të vazhdojmë gjumin. Zgjatjet mund ti bëjnë mëngjeset më pak të dhimbshme duke i relaksuar muskujt ngadalë.

Para se të mendoni të zgjoheni nga gjumi, praktikoni secilën prej këtyre ushtrimeve të demonstruara nga CosmoBody yoga, nga Tara Stiles:

  1. Zgjatje të lehta anësore: uluni në mes të shtratit tuaj me këmbët të kryqëzuar. Gërshetoni gishtat me shuplakat tuaja dhe zgjatni krahët mbi kokën tuaj. Pa e lëvizur prapanicën jashtë shtratit, ngadalë përkuluni nga njëra anë në tjetrën. Pushoni, pastaj kthehuni sërish në mes dhe vazhdoni nga ana e majtë në të djathtë duke përfunduar kështu shtrirjet apo zgjatjet.

Ku do ta ndjeni zgjatjen: sipër shpinës suaj dhe krahëve.

  1. Lëshim i trupit nga anash – prapa: uluni në mes të shtratit me këmbët e kryqëzuar. Mbajtja e prapanicës në shtrat, ju bën të pozicionoheni nga e majta juaj dhe të pushoni krahun në shtrat, kështuqë është gati paralel me ijet tuaja. duke u mbështetur nga anash lakohuni nga anash – prapa jush, duke lëvizur krahët sipë kokës suaj. ngadalë kthehuni në pozicionin e fillimit duke përsëritur në anën tjetër.

Ku do ta ndjeni zgjatjen: në gjoksin tuaj, supe dhe prapa shpinës.

  1. Zvarritje para dhe zgjatje anash: uluni nëmes të shtratit me këmbëtë kryqëzuar. Mbani prapanicën në shtrat, zvarritni duart përpara aq sa mundeni. Përkuluni në krahët për mbështetje dhe lëvizni apo zgjatuni anash. Pushoni, pastaj kthehuni në mes të ushtrimit dhe vazhdoni në anën tjetër. Vazhdoni zgjatjen deri në 30 sekonda.

Ku do ta ndjeni zgjatjen: në ije dhe prapa shpinës.

  1. Ngritja e kofsheve: uluni në mes të shtratit me këmbë të kryqëzuar. Pastaj vendosni dy duart në shtrat pas jush. Transferoni tërë peshën në shuplakat e duarve dhe lëreni kokën të bie prapa duke duke ngritur gjoksin te para dhe ijet apo kofshet në drejtim të tavanit, duke nxjerrë kështu prapanicën jashtë shtratit. Pushoni dhe mbajeni këtë pozitë deri në 10 sekonda, pastaj kthehuni nga fillimi.

Ku do ta ndjeni zgjatjen: ijet apo kofshet tuaja, krah dhe gjoks.

  1. Arritja e gishtit të këmbës dhe rrotullimi: uluni në mes të shtratit me këmbë të kryqëzuar. Pastaj zgjatni këmbën e djathtë në drejtim anash nga krevati dhe përkuluni që të prekni gishtin e këmbës. Pasi të kapni gishtërinjtë, kthejeni këmbën në anën e djathtë duke u lakuar apo rrotulluar në mes të shtratit me krahët te poshtë. Pastaj sjellni dorën tuaj të majtë përsëri në gishtërinjtë e këmbës dhe vazhdoni rrotullimin në mes të shtratit. Përsëritni këtë veprim edhe me këmbën tjetër si dhe anën e kundërt të krahut. Kthehuni në mes për të përfunduar shtrirjen.

Ku do ta ndjeni zgjatjen: prapa, krahë dhe gjoks.

 

  1. Ngritja e ijeve nga skaji i shtratit: uluni në skaj të shtratit dhe vendosni të dy këmbët në dysheme. Vendosni të dy pëllëmbët e duarve në krevat dhe duke u mbështetur me këmbët në tokë, ngritni ijet sipër shtratit. Trupi juaj duhet të formojë një vijë të drejtë nga maja e kokës e deri në gjunjë. Duke pasur nën kontroll, ngadalë ulni ijet përsëri në shtrat. Përsëritni këtë procedurë deri sa të arrini të zgjoheni nga shtrati.

Ku do ta ndjeni zgjatjen: në ijet tuaja, krahëror dhe gjoks.

 Burimi: Cosmobody