Shëroni kandidën me hudhër

Tashmë për të gjithë është e njohur që hudhra është çudi bërës kur janë në pyetje ilaçet natyrale. Por a e keni ditur që hudhra është fenomenale në shërim të infeksioneve kërpurdhore, veçanërisht të kandidës?

Para se të filloni të bëni me kokë, lexoni pse është e shkëlqyeshme hudhra në shërim të kandidës.

Kandida është kërpudhë që jeton në organizmin e njeriut, ndërsa problemi shfaqet kur fillon të zhvillohet. Ajo zakonisht zhvillohet në vende të ngrohta dhe të lagështa siç është goja, zorrët, mehur dhe hapje vagjinale. Në zhvillimin e kandidës mund të ndikojë gjithçka, nga diabeti, marrja e antibiotikëve dhe ushqimi i keq.

Shumë ilaçe që jepen për shërim të kandidës kanë një numër të madh të efekteve anësore dhe për këtë ne ju rekomandojmë që ti silleni natyrës që ta shëroni kandidën me hudhër.

Hudhra ka përbërës shumë të fortë të antikërpurdhal dhe antibacterial, ndërsa alil alkooli i cili gjendet në hudhër bukvalisht shkatërron kërpudhat. Me ilaçet që na i shkruajnë mjekët e nevojshme është që pas disa ditësh të fillojë ndikimi, derisa me hudhër ndikon menjëherë. Karshi hudhrës së freskët për shërim të kandidës mund të merrni edhe kapsula me hudhër.

Shërimi i infeksioneve kërpudhore vaginale me anë të hudhrës

Kur është në pyetje shërimi i infeksioneve vaginale me hudhër e rëndësishme është të mbani mend simptomat derisa infeksioni është në stad të hershëm. Simptomat e para janë krurja vaginale, më pas vjen djegësia, më pas sekreti i shpeshtuar, e kur infeksioni zhvillohet buzët vaginale ënjten, bëhen të kuqe dhe kanë dhimbje.

Sa ti vëreni simptomat e para të kandidës filloni shërimin me hudhër

Në tretmanin që do ju rekomandojmë ndoshta do të neveriteni, por na besoni në fjalë është më shumë se efikas.

Bëhet fjalë për atë, që duhet të merrni një thelb hudhre ta pastroni dhe ta vendosni në hapësirën vaginale (njëlloj si vaginaletet), para gjumit. Që ta largoni thelbin në mëngjes më lehtë, me anë të gjilpërës në njërën anë vendosni një pe dhe atë lëreni jashtë të varet (njësoj si tamponin).

Këtë tretman më së miri është ta bëni natën, sepse aroma e hudhrës do ju ndjehet në gojë që është e sikletshme për disa femra gjatë ditës. Nëse e keni vërejtur simptomën në kohë do të jetë i nevojshëm një tretman që në tërësi ta shëroni kandidon.

Dëshira që hudhra mbyt infeksionet është edhe në brumë në të cilin ka majë buke, kjo me siguri nuk do të fryhet sepse hudhra nuk e lë majën të ndikojë.

kosovarja.ch