Nëse dëshironi të shfrytëzoni në mënyrë maksimale të mirat e bananes, mos e hidhni lëvoren e saj dhe përdorni pesë mënyra të pabesueshme.

Bananja është një fryt plot me vitamina dhe minerale, që shpejt ngopin barkun tuaj, dhe më e rëndësishmja, janë shumë të shijshme. Por, nëqoftëse doni të përdorni në mënyrë maksimale të mirat e saj, aplikoni këto metoda të pabesueshme.

  1. Kundër lythave virale

Pjesë nga korja e bananes vëreni në lythin e dalë dhe mbi vendosni një shirit ngjitës apo fllaster dhe lëreni të veprojë tërë natën. Në mëngjes hiqeni atë. Çdo natë, përsëritni procesin derisa lythi të thahet.

  1. Kundër pickimit dhe acarrimit të lëkurës

Pastroni vendin e kafshuar me pjesën e brendshme të lëvores së bananes dhe kruarja si dhe ndjesia e djegies së shpejti do të zhduken.

  1. Kundër akneve

Me pjesën e brendshme të lëvorës pastroni vendet e lënduara të lëkurës për rreth disa minuta, deri sa bananja të merr ngjyrë kafe.

  1. Kundër hemorroideve

Me brendësinë e lëvorës lyeni vendin e prekur dhe lëreni të veprojë gjatë natës. Përsëritni procesin deri sa simptomat të zhduken.

  1. Kundër rrudhave

Me lëvoren e bananes lyeni vendet e rrudhura rreth syve. bananja ushqen, forcon lëkurën dhe e bën atë të butë si dhe gjithashtu ndihmon në reduktimin e rrudhave të vogla.

kosovarja.ch