Cista është një qese e mbushur me lëng që formohet në disa organe të trupit dhe rritet në njërën apo në dy vezoret.

Disa lloje të cisteve mund të shkaktojnë infertilitet ose simptoma shqetësuese shkruan Parenting.FirstCry.

Rreziqet që lidhen varen nga lloji dhe madhësia e cistës gjatë shtatzënisë. Cistet vezore që rriten në madhësi të mëdha, marrin hapësirë ​​dhe ushtrojnë presion në fshikëzën urinare ose cistat shpërthehen dhe derdhin përmbajtjen e tyre në zgavrën e barkut.

Në disa raste, cista shtrembërohet dhe furnizimi i gjakut ndërpritet. Një cist i tillë mund të vdesë dhe të rrisë rrezikun e peritonitit të rëndë që është një inflamacion i rreshtimit të zgavrës së barkut që është i rrezikshëm si për nënën ashtu edhe për foshnjen