Mësoni mbi ndryshimet që pëson koka e të posalindurit, gjatë lindjes

Rruga nëpër kanalin e lindjes mund t’i shkaktojë gjëra të ndryshme kokës së foshnjës dhe fytyrës, duke përfshirë edhe deformimin e formës së kokës. Këto janë gjëra krejtësisht normale që mund të ju shqetësojnë dhe befasojnë kur të shihni të porsalindurin tuaj.

Disa ditë pas lindjes, fëmija juaj ndoshta do të ketë një formë të pazakontë të kokës sepse gjatë kalimit nëpër kanalin e lindjes ajo është shtypur. E tëra kjo shumë shpejt kthehet në normalitet.

Koka e foshnjës dhe fytyra mund të janë të mavijosura, veçanërisht nëse keni lindur me ndihmën e pincës (forcepsa). Kjo largohet gradualisht dhe zhduket shpejt. Mund të vëreni të ënjtura në kokë, por edhe ato zhduken shpejt.

Flokët

Disa foshnje lindin me shumë flokë në kokë dhe kjo është zakonisht ngjyrë kafe. Kjo kosica i parë fillon të bie pas disa javë, dhe të zëvendësohen gradualisht me flokë të përhershëm, i cili nuk duhet të jenë të njëjta ngjyrë. Disa foshnje, veçanërisht parakohshme, kanë një gjobë, qime të errëta mbi të trupit (qimeve lanugo) dhe ata do të jenë prezenca gjatë muajit të parë të jetës.

Sytë

Ngjyra e syve gjatë lindjes zakonisht fillon të ndryshojë rreth 6 muaj të moshës. Me fëmijë të cilët do të kenë një ngjyrë të errët të syve, ngjyra më herët počinjeda ata po ndryshon. Disa foshnje lindin me bllokuar kanal lotsjellës. fërkoni këto kanale mund në shumicën e rasteve të lëshoj. Grilat mund të duket mjaft i fryrë pas lindjes për shkak të presionit të paraqitur nga koka e foshnjës gjatë kontraktimet dhe jashtë kanalin e lindjes.Ishull do të bie pas disa ditësh. Ajo përdoret për të në të bardhët e njoftimit skuqje. Kjo është për shkak të një gjakderdhje të lehtë nga capillaries, por i parëndësishëm dhe është gjithashtu shumë e lehtë për të zhduket.

Nëse nëna nuk e ka pranuar gjatë anestezi të lindjes apo ndonjë mjekim dhimbje, të cilat ndikojnë në gjendjen e zgjuar fëmijën pas lindjes, atëherë menjëherë pas lindjes fëmija do të jetë në gjendje për të rregulluar një objekt dhe të ndjekë atë në një distancë të caktuar. Bebet mund të shikoni në drejtim të shëndoshë dhe ka më shumë gjasa që të shikojnë fytyrat se sa objekte të tjera.

Hunda

Ju mund të jetë i shqetësuar për hundën e fëmijës suaj, të cilët mund të duken pas lindjes së fryrë dhe më shumë. Kjo është një dukuri e zakonshme për shkak të kalimit të kokës përmes një kanali të ngushtë dhe vetëm të gjithë do të vijnë në e tyre pas disa ditësh.

Goja

Shumica e fëmijëve janë të lindur pa dhëmbë. Nëse fëmija juaj ka një dhëmb në lindje, kontrolloni me dentistin tuaj për të siguruar që dhëmb me rrënjë, jo vetëm dhëmbi që lehtë mund të bien jashtë dhe foshnjës atëherë mund të thithur, e cila krijon probleme shtesë. Foshnjat e gjuhës është i lidhur me interes më të ulët kështu që ka pak hapësirë, por këtë herë shtrihen.

Veshët

Veshët e të porsalindurit zakonisht duken si ata janë palosur.Kërc në vesh ndërpreu pas rreth një muaj dhe veshët kanë filluar të ketë një formë të vërtetë.

kosovarja.ch