Nuk keni më nevojë për ato gjërat e shtrenjta dhe plot kimikate për pastrimin e vaskës dhe lavamanit, të cilat shpesh nuk bëjnë punë të mirë siç premtojnë në reklama! Dhe të mos flasim për thithjen e tyre gjatë pastrimit të banjos …

Pas veprimit të parë vaska e juaj përsëri do të shkëlqejë, si e re. Plus, kushton më pak.

Gjatë kësaj – kimikatet i keni shfrytëzuar minimalisht, që nuk është e parëndësishme sepse askush nuk dëshiron të thithë avujt e rrezikshëm.

Vaska apo dushi mbeten për gjatë kohë të pastra nëse pas çdo larje apo banjo i fshini të paktën paksa edhe vaskën edhe rubinetat me një leckë ose peshqir të thatë.

Ju nevojitet:

– Sodë bikarboni

– Zbardhues i zakonshëm

– Uthull

– Karbonati i natriumit (sodë kristalore, sodë e kalcinuar) –  opcion

Procedura:

  1. Përzieni 2 lugë sodë të kalcinuar me 2 lugë sodë bikarboni dhe fërkoni vaskën e lagur me shpuzë (apo merrni 4 lugë sodë bikarboni nëse nuk keni sodë të kalcinuar).
  2. Pas 10 minutave, përzieni 50ml uthull dhe 50ml zbardhues dhe lyeni shtresën e mëparshme.
  3. Pas gjysmë ore fërkoni dhe lani të gjitha me shumë ujë.

Vaskë shkëlqyese, e bardhë dhe e pastër po ju thërret për banjo !!!

Pastroni edhe lavamanin me të njejtën përzierje.

kosovarja.ch