Aknet hormonale shkaktohen nga prodhimi i tepruar i estrogjenit dhe progesteronit. Për shkak të sasisë së tepërt të vajit në lëkurë, shfaqen aknet. Kjo ndodhë kryesisht gjatë ciklit menstrual.Një nga shenjat se keni akne hormonale dhe jo puçrra të rëndomta është mosha. Të parat shfaqen pas moshës 20 vjeçare.

Zona në të cilën dalin ato është kryesisht nofulla dhe mjekra.

Paraqitjen e akneve hormonale duhet ta merrni me qetësi, sepse dalin një herë në muaj. Ndërsa largohen me larës adekuattë fytyrës.

Për përdorim të probiotikëve, konsultojeni dermatologen.