Pyetja: Sa shpesh në të vërtetë keni nevojë të pastroni brushat e grimit dhe cila është mënyra më e mirë për të bërë atë?

Përgjigja: Nëse shpresoni se do ua bëjmë qejfin, lajm i mirë një studim ka treguar se ne i pastrojmë brushat shumë shpesh. Fakt është se si të gjitha gjërat e bezdisshme që duhet ti bëjmë, pastrimi i mjeteve të grimit është diçka që duhet marrë seriozisht.

“Unë i pastroj brushat e mia pas çdo klienti mirëpo nëse i përdorni vetëm për veten, një herë në javë do të pengojë zhvillimin e baktereve dhe shtresimin e pluhurit. Ka shumë pastrues të brushave në treg mirëpo larëse e butë e fytyrës, sikur Ketafili, është ekuivalent i mirë.

Sigurohuni që të lani brushat në drejtim të qimeve që të parandaloni thyerjen, pastaj shkundeni ujin e tepruar, shtypni qimet me peshqir letre dhe lerini në peshqir që të thahen nga ajri.

kosovarja.ch