Dita e nënës festohet në data të ndryshme nëpër vende të botës. Edhe Anglia ka shënuar këtë ditë dhe këngëtarja shqiptare që jeton në këtë vend, e ka uruar nënën e saj, Verën në mënyrë të veçantë.

Ajo ka postuar një video, teksa e pikturon nënën e saj dhe veten kur ishte e vogël. Ajo çfarë bie në sy, e që edhe vet Rita e pranon, është aftësia e dobët që e ka në pikturim. Por, këngëtarja me famë botërore thotë se përkundër faktit që është e dobët në vizatim, e ka shumë për qejf atë.

Përveç videos në të cilën Rita tregon procesin e bërjes së pikturës që do të ja dhuroj nënës si dhuratë për ditën e saj, ajo ka postuar edhe disa fotografi të tjera me Verën. Në mesin e tyre edhe një kur ishte Rita e vogël.