Vështërsia: mesatare
Për: 4 persona
Koha e përgatitjes: 30 min

Përbërësit

Brumi:

 • 500 gr miell
 • 2 vezë
 • 5 dl qumësht
 • pak kripë

Mbushja:

 • 200 gr proshutë të prerë në feta
 • 200 gr djathë të prerë në feta
 • shtalpë

Për fërgim:

 • 1 ve
 • Miell
 • Prezle
 • Vaj

Përgatitja
1. Nga përbërësit e mësipërm, e përgatitni brumin, dhe i fërgoni palpetët.
2. Palpetët e fërguara i lyeni me shtalpë dhe në mes i vëni një fetë djathë, përmbi djathit e vëni një fetë proshutë dhe e mbështjellni në roll.
3. Palpetët së pari i futni në miell, pastaj në vezë, dhe në prezllë (grimcat e bukës). Pastaj i fërgoni në vaj të nxehtë.

Këshillë
Gjatë fërgimit të palpetëve ju sugjerojmë, që vaji të ngrohet mirë, dhe pastaj të fërgohen në një temperaturë më të ulët, në mënyrë që të mos djegen shpejt.

Ju bëftë mirë. 🙂

kosovarja.ch