Qëndrimi i gjatë në shtëpi dhe mbyllja e salloneve të flokëve, shumëkujt i ka mbushur mendjen që të prej flokët vet. Megjithatë do të ishte mirë të keni parasysh disa gjëra, para se të merrni këtë vendim.Fillimisht sigurohuni se keni se keni mjetet e duhura profesionale për të prerë flokët tuaja. Ato duhet të jenë të mprehta dhe jo gërshërë artizanale apo kuzhine.

Stilisti nga New Yorku, Erickson Arrunateguo këshillon që prerja të jetë vetëm freskuese dhe jo prerje e plotë e flokëve.