Renovimi i shtëpisë është më kompleks sesa mund të duket. Shumë shpesh dëshirat dhe mundësitë që ofron hapësira, nuk përputhen me njëra tjetrën. Ndërsa gabimet mund të jenë të papërmisueshme.Scott McGillivray, prezantues i pronave e të ardhurave të HGTV-së, ka provuar shumë renovime dhe ka parë shumë gabime gjatë këtij procesi. Prandaj ai ndan këshillat e tij se si të shmangni gabimet e rinovimit të shtëpisë.

Përgatitja e dobët

Një rinovim i duhur kërkon përgatitje, shumë para nisjes së tij. Një plan i detajuar do të ju ndihmojë të mbani buxhetin kohën. Përcaktoni një marrëveshje shumë specifike me kontraktorin tuaj përpara se të filloni punën dhe merrni gjithçka me shkrim.

Blerja para planifikimit

Mos blini materiale ose pajisje derisa të planifikohet rinovimi juaj dhe të jenë marrë të gjitha matjet. Shitjet në internet mund të jenë joshëse, por kjo marrëveshje e madhe për një makinë larëse enësh 24 inç nuk do t’ju kursejë para nëse keni vend vetëm për një model 18 inç.

Injorimi i çështjeve

Kur rrëzoni mure ose hiqni dysheme, ka një shans të mirë që do të gjeni diçka që nuk e prisnit, veçanërisht në një shtëpi më të vjetër. Çështjet elektrike dhe hidraulike duhet të merren para se të mbyllni muret mbrapa. Mund të jetë një kosto e papritur e rinovimit, por do t’ju kursejë shumë para në afat të gjatë.

Prerja e qosheve

Mos e bëj. Ashtu si injorimi i çështjeve, prerja e qosheve në materiale ose përfundimi do të ju shkaktojë probleme në të ardhmen. Është gjithmonë më mirë të bësh kilometra ekstra dhe ta bëjmë ashtu siç duhet herën e parë sesa duhet të kthehemi dhe të ribëjmë gjithçka.