Ka mënyra të shumta për ta bërë përvjetorin tuaj më romantik dhe domethënës duke lidhur tema të caktuara, thotë Jeremy Nicholson, një psikolog i specializuar në takime dhe marrëdhënie. Këtu janë shtatë ide për t’u provuar:

Tregoni dhe mbani mend histori të rëndësishme.Si u takuat? Cilat kanë qenë momentet tuaja më romantike së bashku? Cilat momente kujtoni secili nga ju si diçka pozitive.

Ndani vlerësimin dhe mirënjohjen në të tashmen.Çfarë vlerësoni dhe dashuroni secili tek njëri-tjetri sot? Për çfarë jeni mirënjohës?

Riafirmoni angazhimin tuaj ndaj njëri-tjetrit.Cilat janë qëllimet dhe ëndrrat tuaja të përbashkëta për marrëdhëniet në të ardhmen? Ku shpresoni të shkoni dhe çfarë planifikoni të bëni? Çfarë është domethënëse dhe e rëndësishme për ju të dy? Krijoni momente të veçanta.

Keni një këngë të vjetër, të preferuar që e pëlqeni të dy?Dëgjojeni atë dhe kërceni më njëri-tjetrin. Teksa e dëgjoni, kujtoni ku keni qenë kur e keni dëgjuar për herë të parë dhe pse kjo këngë u bë kaq e rëndësishme për ju të dy?

Ndizni qirinj dhe vishuni për darkë.Gjatë vaktit, njihuni përsëri me partnerin tuaj duke bërë 36 pyetje për të rritur afërsinë, një listë nga Universiteti i Kalifornisë, Berkeley’s Greater Good Science Center.

Bëhuni kreativë me dhuratat.Dhënia e dhuratave mund të duket pak më ndryshe këtë vit. Mundohuni të porosisni në internet një dhuratë që partnerit i duhet vërtet, tha Nicholson. Ose bëjini një poster të rëndësishëm me fotografi shtypura nga e kaluara juaj së bashku.

Mësoni diçka të re.Bërja e aktiviteteve të reja që nuk i keni bërë më parë si çift gjithashtu krijon pasion, eksitim dhe zgjim.

Ju mund të imitoni këtë përvojë duke marrë pjesë në klasa në internet të përqendruara në gatim, valle, art, stërvitje, meditim ose në provimin e verës.