Ditët pranverore janë të mundimshme për personat që janë alergjik në polen. Me qëllim të parandalimit të simptomave që shkakton alergjia, konsumojnë vitamat për forcim të imunitetit dhe anti histaminat e ndryshme.

Ju rekomandojmë që të provoni edhe një recetë natyrale që veçanërisht ka efekt në ndalimin e teshtitjes dhe frymëmarrjes më të lehtë.

Rrika është një lloj rrepe e bardhë me gjethe të gjelbra. Ka prejardhje nga Mesdheu dhe Azia. Shkaku i përbërjes së saj me vitamina C, kalium, vitamina B1, vitamina B6, hekur, kalcium, vitamina B2, magnez, fosfor dhe të tjera, rrika është shumë e dobishme edhe si ilaç.

Kalojeni këtë nëpër rende dhe hidheni në ujin e ngrohtë tek i cili e keni tretur një lugë mjaltë paraprakisht. Masën përziejni mirë.

Këtë shurup konsumojeni të paktën tri herë në ditë, vetëm nga një gllënjkë dhe jo të gjithën përnjëherë sepse nuk e arrin efektin e duhur.