Dëshirojmë me çdo kusht që flokët të na duken bukur çdo herë. I duam ato me volum, shkëlqim dhe të na rriten shpejtë. Për këtë të fundit shpesh dëgjojmë ankesa nga vajzat.

Një nga gabimet e para që bëjmë është pozicioni i larjes së flokëve. Nëse deri tani ju keni larë flokët tuaj të qëndruar drejtë në dush, mos e bëni më këtë por uleni kokën poshtë kur doni të lani flokët. Ju ndihmon të lani flokët më mirë, sepse lloji i flokëve lëviz larg kokës dhe shkon në një rënie të lirë. Plus, nëse dëshironi të përdorni një balsam ose një maskë flokësh, duke e mbajtur kokën poshtë do t’ju pengojë që ta vendosni produktin shumë afër rrënjëve.

Një tjetër gabim është përdorimi i ujit të nxehtë gjatë larjes së flokëve. Uji i ngrohtë i lë flokët të pafuqishëm në drejtim të humbjes së lagështisë. Uji i vakët apo edhe i ftohtë, nga ana tjetër, e bën boshtin e flokëve të ngushtë dhe i bën flokët të ndihen më të bukur.

Brusha e krehjes së flokëve është një element i rëndësishëm, prandaj duhet t’i kushtoni rëndësi përzgjedhjes së saj. Duhet të këni kujdes që ai të mos jetë i fortë që mund të këpusë flokët.

Prerja e rregullt është një hap drejt rritjes më të shpejtë të flokëve. Nëse ato prihen çdo muaj nga 1 deri 3 cm, do të kemi flokë të shëndetshëm.

Mos konsumimi i mjaftueshëm i ujit, ndikon edhe në mos rritjen e flokëve tuaj. Uji përbën 15% të masës totale të flokëve tuaj, prandaj sigurohuni që të pini sa duhet.

Maskat janë një hap tjetër i rëndësishëm në mirëmbajtjen e flokëve tuaj. Ato mund t’i krijoni në kushte shtëpie, me përbërës krejtësisht natyral. Dy nga ato që ndikojnë në rritjen e flokëve, po ju rekomandojmë ne.

Shtypni dy domate, përzieni me 1 lugë gjelle vaj ulliri ekstra i virgjër dhe 2 lugë çaji xhel aloe vera derisa të formohet një pastë. Aplikojeni pastën në kokë. Lidhini flokët me diçka dhe mbajini ashtu për 30 minuta. Më pas i lani flokët si zakonisht. Përsëriteni këtë trajtim njëherë në javë.

Një tjetër opsion është të përzieni 1 domate me 2 lugë gjelle vaj kastori. Aplikojeni atë në kokë. Mbajeni për rreth 30-45 minuta dhe më pas i lani flokët me shampo. Përsëriteni këtë trajtim njëherë në javë.