Sipas një gazete prestigjioze, tangat që dikur ishin simbol i seksualitet janë në rënie mes vajzave të reja, sepse shumica prej tyre zgjedh brekushet që mbulojnë tërë pjesën e fundit deri në bel, të njohura si brekushe të “gjysheve”.

Kërkimet tregojnë se shitja e tangave ka rënë për 7% gjatë vitit të fundit ndërsa brekushet e “gjyshes” kanë patur ngritje prej 17%.

“Shumica e të brendshmeve janë të dizajnuara që të pëlqehen nga meshkujt, për ne kjo nuk vjen në konsideratë. Për ne është me rëndësi që JU të pëlqeni këto të brendshme, ndoshta askush nuk do ju shohë me ato mirëpo do të ndjeheni komfort. Për ne është seksi ajo që është e rehatshme dhe natyale.” thotë Xhulia Bajlis, pronare e një butiku dhe e brendit Me and You.

Kjo tendencë e kthimit në modë të të brendshmeve të stilit të vjetër është tendencë paralele me kthimin e pantollonave deri në bel, me çka përshtaten si në kohrat kur janë dizajnuar.

kosovarja.ch