Rregulloni flokët valë-valë

Thani flokët me pecetë, e më pas vëni shkumë për flokë. Sasia e domosdoshme e shkumës është sa një topi të tenisit nëse keni gjatësi normale. Shkumën vendoseni përgjatë flokëve, por jo nga rrënjët e flokëve, por nga majat. Me duar bëjeni teksturën duke i shtrydhur flokët. Shpupurishini flokët për dukje të thjeshtë dhe seksi, si të jeni zgjuar tani nga krevati.

Gjithmonë mbani erë të mirë

Në periudhën më të ftohtë të kohës e cila është para nesh, zgjidhni erëra më të forta, ato të cilat përmbajnë moshus. Një ndër vendet më të mira ku era e parfumit do të zgjasë më shumë është pjesa e qafës pas veshëve, nëse këtu vendosni disa pika që do të hyjnë në flokë, do të shpërndani rreth vetes një aurë vërtet të këndshme. Që të testoni intensitetin e parfumit, vendoseni në mbrëmje para gjumit. Nëse e ndieni edhe kur të zgjoheni në mëngjes, do ta dini që kjo është zgjedhja e duhur.

Përdorni buzëkuq të kuq

Kur përdorni buzëkuq të kuq, mënyra më e mirë për të arritur buzë më të mbushura është t’i rrethoni ato me laps të kuq. Ndërsa për efekt total të mbushjes, buzëkuqin vendoseni me brushë, e më pas lehtë përhapeni me gishta.

Bëni që sytë të ju duken më të mëdhenj

Mbështeteni në disa sekonda lugën e ftohtë në sy. Me korrektor më të çelët mbulojeni të zezën rreth syve. Shkëlqimin rozë vendoseni në kapakët e syve deri te qerpikët, refleksi i shkëlqimit do të bëjë që sytë t’ju duken më të mëdhenj. Shtoni një hije me shkëlqim në gjysmën e pjesës së kapakëve deri në rrudha. Majen e syri lyejeni me të zezë, ndërsa qerpikët lyejini me maskarë që ka efekt zgjatjeje.

Vija e përkryer e vetullave

Ju nevojitet vetëm lapsi, pudra, një brushë e thjeshtë apo një brushë e pastër e maskarës. Më parë i krihni vetullat me brushën e pastër të maskarës. Shikoni vetullat tuaja dhe gjeni vendet ku duhet t’i mbushni, përdorni lapsin që t’i mbushni vendet që dëshironi me lëvizje të lehta që vetullat t’ju duken më të dendura.

Bëni lëvizje në anë të rritjes së vetullave. Qëllimi nuk është të vizatohet një vijë por të bëhet improvizim i qimes. Ruajuni që mos ta lyeni të gjithë vetullën, sepse kjo nuk do të duket aspak natyrale. Lapsi do të duhet të jetë shumë i butë, në mënyrë që të rrëshqasë pa mundim. Brushën e pastër të maskarës vendoseni në hijezimet për sy apo në pudrën për vetulla. Pudra do t’i ngjisë pjesët që i keni mbushur me laps, dhe do ta bëjë ngjyrën të njëtrajtshme. Që pudra të qëndrojë sa më gjatë, lageni brushën para përdorimit. /kosovarja.ch/