Në varësi të asaj se sa është e pjekur një banane, ajo ka efekt të ndryshëm në trupin tonë. Disa njerëz preferojnë lloje të tilla të papjekura, madje shumë të forta, ndërsa të tjerët preferojnë llojin e bananeve shumë të pjekura dhe me pika të zeza në lëkurë.

Edhepse në cilat do mënyra të pjekjes, bananja është e shëndetshme për trpin tonë, megjithatë çdo organ funksionon në mënyrë të ndryshme. Bananaet të cilat veçmë janë shumë të pjekura, madje me pika të zeza, përmbajnë substanca që kanë veti anti-kancer. Në fakt, ekspertët thonë se sa më e pjekur të jetë bananja, me shumë njolla të errëta nëpër lëkurën e saj, është më e shëndetshme për trupin tonë, pasi është e pasur me sasi të madhe të vitaminave B dhe C, përmban kalium dhe antioksidantë. Përveç kësaj është edhe më e lehtë për tretje.

Bananet jeshile apo të papjekura, janë të pasura me bakterie probiotike që funksionojnë mirë për shëndetin e zorrës së trashë. Këto lloje përmbajnë më pak sheqer se ato të pjekura, si dhe më shumë niseshte. Pikërisht, niseshtja është përgjegjëse për ndjesinë e ngopjes për një periudhë të gjatë.

Shihni sqarimin përmes vidoes më poshtë:

kosovarja.ch