Mashtrimi është padyshim një mënyrë e shpejtë, e madhe për të asgjësuar absolutisht një marrëdhënie, por siç ka theksuar kohëve të fundit Ask Reddit thread, ka shumë gjëra të tjera që janë shumë më të fuqishme kur bëhet fjalë për prishjen madje edhe të lidhjes më të fortë. Disa nga gjërat më të këqija që çojnë në një ndarje (që nuk janë mashtrime) fillojnë nga më të voglat dhe të padallueshme, dhe kjo është ajo që i bën ato aq të rrezikshme.

 1. Gënjeni dhe fshehni gjëra nga partneri juaj. Edhe nëse e bëni atë nga dashuria për të mbrojtur ndjenjat e tij, duke fshehur ca gjëra për takimet me dikë argëtimi juaj mund të rritet në një problem të madh dhe të shkaktojë probleme të besimit që shpie në prishje të marrëdhënieve. Siç shkruajnë përdoruesit e Reddit canada432: „Ju duhet të jeni në gjendje t’i tregoni partnerit tuaj çdo gjë. Nëse fshehni diçka, sepse kjo do ta dëmtonte atë, atëherë ndoshta nuk duhet ta vendosni këtë në vendin e parë.“
 2. Hezitimi nga çdo lloj përkushtimi. Nëse dashuria do të thotë të jeni vërtetë të butë, duke bërë çdo pyetje për gjëra të rëndësishme, ose duke ndihmuar njëri-tjetrin nëpër pengesa, të munguarit dhe mospërkushtimi mund të shkaktojnë dyshime në një marrëdhënie që të përfundojë si e pakthyeshme.
 3. Fshehja e pakënaqësisë. Siç shkruan VoxMeretricis, „nga momenti i shprehjes së pakënaqësisë, dëmi është bërë tashmë“ në marrëdhënie. Fillon me qetësi, por me kalimin e kohës bëhet diçka e madhe, gjë që shkakton prishjen e marrëdhënieve.
 4. Mungesa e komunikimit. Kjo nuk do të thotë se nuk shkruani (SMS) tërë ditën për çdo ditë, por mungon të folurit me njëri-tjetrin në lidhje me gjërat që ju mërzitin kur ato ndodhin, ose thjeshtë anashkaloni detaje që ju mendoni se mund të shkaktojnë probleme. E gjithë kjo fëlliqësirë vetëm shkon duke u grumbulluar ose zbulohet në fund, dhe nga koha që ndodh, bëhet zakonisht e pakontrollueshme.
 5. Të qenurit kokëfortë për gjëra ose duke u ngulitur në pozicione të caktuara. Kjo është vetëm një tjetër mënyrë për të thënë “refuzim i kompromisit“. Nëse ju pëlqen dikush, ju duhet të jeni të gatshëm për kompromis. Partnerët të cilët mund të trajtojnë vetëm gjëra që shkojnë në një rrugë të caktuar (rrugën e tyre) janë në thelb vetëm në marrëdhënie me vetë-veten.
 6. Grindjet rreth çështjeve të përgjithshme, problemet dhe punët e përditshme. Sigurisht, argumenti që ju keni se gjithmonë është rradha e juaj për të nxjerrë plehrat jashtë nuk duket punë e madhe tani, por kjo është një gjë që bëhet çështje e madhe me kalimin e kohës, dhe madje edhe më keq, bëhet vrasëse për argumentet më të mëdha dhe serioze në rrugë e sipër.
 7. Mëshira. Nëse flitet se njëri partner është pikërisht në rrugë tjetër për të bërë veten më të madh ose më të fuqishëm, dhe një çekuilibrim i tillë i energjisë është gjëja e fundit që ju dëshironi në një marrëdhënie të qëndrueshme, të shëndetshme. Siç shkruan “messedfrombirth”, mëshira është më e keqe se sa mashtrimi, sepse „kjo e ndotë vetë respektin“, ashtuqë edhe pas përfundimit të lidhjes, ju ndjeni akoma pasojat.
 8. Qëndrimi në marrëdhënie jashtë dëshirës. Nëse kjo është për shkak se ju nuk dëshironi të zhgënjeni familjet tuaja me një ndarje, apo sepse keni bileta koncerti për gjashtë muaj apo çfarëdo tjetër, duke qëndruar së bashku vetëm për shkak se ju mendoni se ndarja ju çon në pakënaqësi të hidhur dhe një sasi të tepruar të grindjeve dhe thyerje të zemrës, kur ka mundësi që të jeni në gjendje të mbeteni miq.
 9. Manipulimi. Kjo është mënyrë e ndërlikuar, sepse kjo është shpesh aq delikate, sa që ju nuk e kuptoni që partneri juaj po ju manipulon (ose jeni duke bërë manipulim) deri sa është shumë vonë. Siç shkruan “reallybigleg”, „marrëdhëniet që më kanë bërë të ‚thyer‘ (dy nga të cilat u largova, gjatë jetës, kështu që kjo nuk është një rast i thyerjes së zemrës …) kanë ndodhë me humbjen graduale të vetëbesimit gjatë marrëdhënies përmes një procesi të manipulimit nga ana e partnerit tjetër“.
 10. Xhelozia. Edhe pa mashtrim aktual, vetëm dyshimi se ajo po ndodh gjithmonë mund të jetë shumë, shumë më keq.
 11. Duke paraqitur një version të rreme për veten në fillim. Kjo mund të jetë diçka e thjeshtë dhe e vogël sikur i pëlqeni filmat horror, kur në të vërtetë i urreni ata ose diçka e madhe duke thënë se ju nuk po kërkoni diçka serioze, kur në fakt, po. Është më mirë që të qëndroni larg lajkave, sepse ato pak gjëra me kalimin e kohës mund të bëhen arsye të mëdha për ndarje.
 12. Qëndroni së bashku, sepse jeni të varur nga zakoni. „Jeni së bashku, sepse jeni të varur nga zakoni dhe asnjëri prej jush nuk dëshiron të jetë vetëm“, shkruan beaverteeth92. Ose me fjalë tjera, ju nuk keni më tërheqje, kurse e vetmja arsye që jeni bashkë është se ju nuk duhet të jeni vetëm.
kosovarja.ch