5 arsye pse femrat pëlqejnë meshkujt me mjekër dhe mustaqe

Çfarë është një mashkull pa mustaqe, është një frazë që njeh historia. Edhe pse në flasim në mënyrë përqeshëse për personat me mustaqe, ky detaj mashkullor i përcjellur me mjekër ka një histori të pasur dhe të fuqishme. Do u sjellim disa fakte për msutaqet dhe mjekrën mashkullore dhe impaktin e tyre tek femrat.

Muaji nëntor është muaji i mustaqeve, ndërsa ne si përkrahje ndaj kësaj kampanje që shërben për edukim, përkrahje dhe luftë kundër kancerit të prostatës, ti bashkangjitemi meshkujve që mbajnë lesh në fytyrë me shpjegimin e ca fakteve rreth mjekrës dhe mustaqeve.

Historia e mjekrës dhe mustaqeve

Duke marrë parasysh se trendet ndryshojnë me shpejtësi të madhe, është çështje kohe kur historia do të përsëritet. Mjekra dhe mustaqet dikur kanë qenë symbol i pushtetit dhe fuqisë. Në mesjetë ka ekzistuar një rregull i pashkruar se prekja e mjekrrës së personit tjetër është ofendim i madh.

Meshkujt e rrezikshëm me mjekra dhe mustaqe

Një kërkim tregoi se 98% e meshkujve të listës Forbes 100 më të pasurit e botës, nuk kanë mjekrra. Ky studim ka treguar po ashtu se 98% e meshkujve të listave botërore të motoristëve, kaubojëve, luftëtarëve dhe djelmoshave tjerë “të rrezikshëm” kanë mjekra apo mustaqe. Duke marrë parasysh se femrave u pëlqejnë meshkujt e rrezikshëm, nuk duhet të flasim më tepër.

Fuqia e meshkujve me mjekra

Dikur mjekra ka qenë symbol i mençurisë. Stdimet tregojnë se femrat në situate kritike u drejtohen meshkujve me mjekra apo mustaqe sepse kanë më tepër besim tek ata. Shkencëtarët këtë fenomen e kanë lidhur me mençurinë dhe pjekurinë që simbolizohet nga qimet e fytyrës.

Mjekërr tre-ditëshe

Kërkimet tregojnë se femrat “mposhten” nga mjekrat e tre ditëve sikurse ajo e Xhorxh Klunit, dhe konsiderohet si shumë tërheqëse.

Femrat duan meshkuj të pjekur

Në anketën e bërë vetëm me femra, janë treguar 4 fotografi të meshkujve përgjatë fazave të ndryshme të rritjes së mjekrrës, nga faza e rrojtjes deri tek faza e mjekrrës së shpeshtë dhe të rritur. Rezultatet dolën intresante, më shumë se gjysma e femrave për më të bukur e zgjodhën fotografinë me mjekërr 10 ditore.

kosovarja.ch