Mbase shpesh ndodhë të ndjehemi të lodhur, pa e ditur arsyen. Në vazhdim mësoni se çfarë e sjellë këtë dhe si të përmirsoheni.Të qëndruarit vazhdimisht ulur mund të shkaktoj shpenzim të shpejtë të energjisë. PËr më tepër mund të kontribuojë në ankth dhe depresion.

Mungesa e gjumit të natës është një arsye tjetër e lodhjes suaj. Është e rëndësishme që të bëojmë gjumë të rehatshëm 8 orë që të kemi energji.

Marrja e gjërave shumë personalisht mund të shkatërrojë nivelet e energjisë. Për fat të mirë, ju mund të bëni diçka në lidhje me të. Ju mund të reflektoni në shumë aspekte të jetës tuaj, përfshirë marrëdhëniet tuaja.

Media sociale mund të jenë të mira për t’u lidhur me familjen dhe miqtë e afërt. Problemi është kur mediumi bëhet qendra e jetës shoqërore të një personi, ajo fillon të monopolizojë vëmendjen tuaj dhe, rrjedhimisht, energjinë tuaj dhe ju bënë të ndjeheni të lodhur.

Ushqimi është burimi ynë kryesor i energjisë. Prandaj është e rëndësishme që t’i kushtojmë rëndësi ushqimit që konsumojmë, që të jetë i pasur me vitamina të nevojshme. Paralelisht duhet konsumuar sasi e bollshme e ujit.

Njerëzit që tentojnë të kënaqin të tjerët, shpenzojnë tejet shumë energji. Këta njerëz zakonisht janë të sjellshëm, vetëmohues, të dashur dhe të devotshëm. Përbërja psikologjike e kënaqësive të njerëzve ka tendencë të jetë e bazuar në frikë. Ata kanë më shumë vështirësi të lundrojnë botën komplekse të marrëdhënieve ndërnjerëzore në veçanti, dhe kërkesat e shoqërisë në përgjithësi.