Çfarë e bën femrën të bukur: Flokët e dendur dhe thonjtë? Buzëqeshja e këndshme? Lëkura e shkëlqyer? Apo ajo është trupi i ri?

Për ta siguruar këtë, ju nevojiten këto tetë materie ushqyese.

Kolagjeni i hidrolizuar

Kolagjeni është komponent strukturor i lëkurës i cili i ndihmon lëkurës që të mbajë elasticitetin dhe fortësinë e saj.

Magnezi

Magnezi është element shumë i rëndësishëm i ushqimit njerëzor dhe lehtëson absorbimin e kalciumit dhe të vitaminës D.

Vitamina B1

Vitamina B1 ndihmon në lirimin e energjisë, duke rregulluar metabolizmin e yndyrave, karbohidrateve dhe proteinave. Ndihmon në funksionimin më të mirë të nervave dhe rrit aktivitetin mendor, madje edhe tonusin e muskujve.

Vitamina B2

Vitamina B2 i kontribuon funksionimit më të mirë të metabolizmit, në krijimin e lëkurës së shëndoshë, thonjve dhe flokëve. Bashkë me këtë, qetëson ënjtjen në gojë, buzë, gjuhë dhe i kontribuon shikimit më të mirë.

Vitamina B5

Vitamina B5 ndihmon në rregullimin e metabolizmit dhe sintezës së hormoneve, zhvillimin normal të trupit dhe të sistemit qendror nervor.

Vitamina B6

Vitamina B6 i kontribuon efikasitetit normal energjik të metabolizmit të aminothartirave, yndyrave dhe proteinave. Mund të ndihmojë në zvogëlimin e lodhjes, ndërsa funksioni i saj është kyç për funksionim normal të trurit, sistemit nervor dhe sistemit muskulor.

Silici

Silici ndihmon në krijimin e lëkurës më elastike dhe më të fortë, forcon flokët dhe ndihmon në absorbimin më të mirë të vitaminave dhe mineraleve të cilat trupi i njeriut i merr.

Kolagjeni

Kolagjeni është në gjithë trupin tonë – në sytë tanë, nyjat dhe natyrisht në enët tona të gjakut. Si proteinë themelore e trupit, mungesa e kolagjenit krijon probleme.