Infeksioni mykotik (i njohur edhe si Candida) është një infeksion fungal i shkaktuar nga një rritje e jashtëzakonshme e kërpudhave beninje.  Candida kur është e pranishme në sasi të moderuar është e dobishme. Vështirësia lind në rastin e njerëzve me imunitet të dobët, ku rritja e Candidës  është anormale.

Prekin 75% te grave. Simptomat e Candidës përfshijnë inflamacion dhe kruarje ne zonën e prekur (në përgjithësi vaginë), shkarkimin e sekrecioneve të bardha dhe dhimbje gjatë urinimit apo gjatë marrëdhënieve seksuale.

Shtojca natyrore që largojnë mykun Candida

Propolisi – ka veti të forta anti-fungale, anti-bakteriale dhe anti-virale, që mund të përdoret nga jashtë dhe brenda, me sukses të madh kundër të gjitha llojeve të viruseve, baktereve, kërpudhave dhe mikrobeve, që janë shumë rezistente.

Uthulla e mollës së egër – është në mesin e shëruesve efektiv për infeksionin mykotik Candida, duke përzier uthull molle me ujë (1:5). Kur zbatohet në nivel lokal mbi zonen e infektuar jep lehtësim nga infeksioni.

Aloe Vera Gel – një lëng i butë që është anti-fungal, anti-viral, anti-bakterial dhe anti-inflamator. Ul nivelet e pH (candida lulëzon në mjedis acid) dhe ndihmon në lehtësimin e kapsllëkut (mos harroni, zorra e trashë mbledh mbeturina toksike). Aloe Vera gel është një detoksifikues i madh, sidomos për mëlçinë (organi që largon candidën nga gjaku).

Hudhër – është shërimi natyror kryesor për infeksionet mykotike. Hudhra mund të aplikohet direkt në zonën e infektuar.
Shënim paraprak: Hudhra është një antikoagulant dhe në qoftë se vuani nga disa sëmundje të tjera, ku mjekët ju kanë këshilluar të mos konsumoni antikoagulant, atëherë përdorni mënyrat e tjera.

Kosi – përmban një bakter Lactobacillus acidophilus, i cili ka veti jetike antifungale, dhe pengon rritjen e mykut Candida albicans. Kosi duhet të aplikohet dy herë në ditë mbi zonën e infektuar. Më pas, shpëlahet, pasi e keni lënë të thahet për rreth 15 minuta.

Sodë Buke – Disa ekspertë kanë zbuluar se përdorimi i sodës së bukës zvogëlon gjasat e të paturit e një infeksioni mykotik. Në fakt, soda e bukës brenda trupit të njeriut ndryshon aciditetin e përgjithshëm dhe ekuilibron alkalinitetin, ose nivelin e pH, duke e bërë atë një mjedis më të shkretë për rritjen e kërpudhave. Ky produkt familjar është zakonisht një trajtim i dobishëm për të luftuar Candidën./kosovarja.ch/

Nga: Anila Mirdita – Bio Natyral