Mundohuni të jetoni shëndetshëm, pa marrë parasysh atë që bëni, ju prapseprap jeni të rrethuar nga kimikatet. Prezervativët kimik në ushqimin tuaj, kimikate në rrobat tuaja, në ajër, në ujë si rezultat i shisheve plastike që bleni në supermarkete- duket sikur nuk ka asnjë mënyrë për të shmangur toksinat. Tani, më shumë se kurrë, është e rëndësishme të merrni një qasje natyrale për pastrimin e shtëpisë suaj dhe njëkohësisht të kujdeseni për të dashurit tuaj.

Nuk dëshironi të përdorni produkte që ju dëmtojnë, por nuk e keni idenë si ti zëvendësoni ato.

Nuk është faji juaj se nuk dini nga t’ia filloni. Kompanitë e mëdha nuk dëshirojnë që t’ju bëjnë me dije se ekzistojnë alternative natyrale që mund ti përdorni për të zgjidhur problemin e produkteve shtëpiake. Ata nuk dëshirojnë që ju ta dini se këto zëvendësues natyral jo vetëm që janë më të mirë për mjedisin dhe trupin tuaj, por që funksionojnë edhe më mirë se sa masë produktet e tyre. Për të mësuar rreth zgjidhjeve natyrale, duhet të dorëhiqeni nga kompanitë e mëdha.

Një nga burimet më të mëdha për të zbuluar alternativat natyrale shtëpiake, është përmes librit të ri, Everyday Roots. Ky libër është i mbushur me informacione se si të përdorni përbërësit natyral përreth jush për kryerjen e punëve, emergjencat dhe sit a bëjë rutinën e përditshme më të sigurtë dhe të plotësuar.

Ju do të gjeni receta si të krijoni alternativat natyrale për ço gjë që përdorni rreth shtëpisë: gjëra të tilla si deodorant shampo, pastrues shtëpiak, zbutës të pëlhurave, detergjente për makinë larëse dhe detergjent për enë, ju mund të gjeni edhe mënyra për trajtimin apo dezinfektimin e ftohjeve, kollitjes dhe ndezjeve tjera pa pasur nevojën për konsumin e medikamenteve të panevojshme, ju e bëni për shëndetin tuaj dhe të familjes suaj, por kjo nënkupton edhe më shumë.

Ti shmangeni produkteve kimike shtëpiake nuk ju pastron vetëm juve, por edhe tërë planetin.

Ekziston një zinxhir që ju lidh me pjesën tjetër të botës, dhe kjo lidhje është e përbërë nga produktet që ju blini. Për shembull, merrni atë pastruesin e dyshemesë që e mbani nën lavaman. Kemikalet që mbushen në ato shishe vijnë nga fabrikat që ndotin mjedisin. Kamionet që transportojnë këtë pastrues nëpër supermarkete lënë gjurmë të mëdha të karbonit dhe ushqehen nga industira globale e naftës dhe të gjitha luftërave mjedisore që vijnë si rezultat i mbivarësisë së lëndëve djegëse. Alternativat në librin Everyday Roots ju lejojnë të thyeni zinxhirin, duke ju ndihmuar të lironi veten dhe planetin nga shkatërrimi. Ju mund të bëni pjesën tuaj për të shpëtuar token me anë të këtij libri.

kosovarja.ch