Shumë lagështi

Lagështia në shtëpi, veçanërisht gjatë dimrit, mund të çojë në myk. Në muajt e lagështirës, ​​nxehtësia zgjat më shumë, dhe dritaret mbeten të mbyllura. Këto janë kushte ideale për rritjen e mykut dhe baktereve.

Banjat e vjetëra

Në banjë, kabina e vjetër dhe e lirshme rreth vaskave dhe pllakave është një rrugë e lehtë që uji të rrjedhë në dysheme dhe këto janë  kushtet ideale të rritjes bakteriale. Përndryshe, një profesionist do të jetë i lehtë për tu gjetur.

Ventilim i dobët i banjës

Sigurohuni që tifozi juaj i ventilimit të banjës po punon siç duhet dhe sigurohuni që ta ekzekutoni atë në çdo banjë ose dush. Po ashtu, a është duke ventiluar saktë në pjesën e jashtme? Kontrolloni për anët e lagura në papafingo, për të parë nëse është duke ventiluar brenda ose jashtë. Është e rëndësishme që hapjet të jenë të dizajnuara siç duhet për të lëshuar lagështi dhe për të shmangur grumbullimin e pluhurit.

Pluhur i tepërt

Në lidhje me pluhurin, pluhuri i tepërt mund të shkaktojë probleme fizike. Besoni apo jo, ekziston një mënyrë e drejtë dhe e gabuar për të pastruar një shtëpi. Kështu që  sigurohuni mirë ti pastroni pluhurat nëpër shtëpitë tuaja.

Asbetos

Ndërsa është e vështirë për tu zbuluar, inspektimi i shtëpisë tuaj për asbest mund të krijojë paqe mendore. Asbesti është ndaluar në shumicën e vendeve për shumë vite, shumë ndërtesa të vjetra ende kanë asbest që zgjat në materiale izoluese, kazan, pllaka dyshemeje dhe më shumë.

Oxhaqet dhe gripat

Ventilimi i duhur i ajrit të tymosur dhe hirit është i domosdoshëm. Është thelbësore që oxhaqet të  pastrohen rregullisht nga një profesionist i certifikuar.