Shkenca ndoshta e ka gjetur sekretin e të qenurit gënjeshtar i mirë

Nëse e keni konsideruar veten si një gënjeshtar bindës, atëherë fshikëza juaj mund të ketë diçka të bëjë me atë. Po, një studim sipas Univerzitetit të Kalifornisë sapo kanë zbuluar një lidhje interesante që ka të bëjë me gënjeshtrën.

Studimi ka përfshirë 22 studentë pjesmarrës, të cilët u pyetën për herë të parë në disa çështje sociale dhe morale. Më pas gjysma e grupit u pyet për të pirë një sasi të madhe të ujit prej 700 ml, ndërsa gjysma tjetër piu vetëm 50 ml ujë. 45 minuta më vonë, pjesëmarrësve iu kërkua që të gënjejnë për besimet e tyre të deklaruara më parë.

Dhe, ashtu siç u pa, studentët që kishin fshikëz të plotë treguan më pak shenja fizike të të gënjyerit, të tilla si sjellje negative, nervozizëm, nuk i zë vendi vend, kërcitje e gishtërinjve dhe pauza apo ndërprerje vokale. Ata gjithashtu dhanë edhe përgjigje më komplekse. Me fjalë tjera, studentët që kishin nevojë të urinonin, kishin më shumë gjasa për të gënjyer.

Hulumtuesi kryesor i studimit Iris Blandon Giltin, i atribuon aftësitë e tyre superior mashtruese në kontroll të rritur dhe fokusohet për shkak të fshikëzës së plotë. Me sa duket, ka një pjesë të mbivendosjes neurologjike mes ndjenjës se duhet të shkoni dhe ndjenjës se duhet ta mashtroni pak të vërtetën. Ajo thekson, se ata janë subjektivisht të ndryshëm, por jo edhe në mendje.

Këshillë e mirë! Përderisa sinqeriteti apo ndershmëria është gjithmonë mënyra më e mirë e të vepruarit, duhet të tregoni ndonjëherë në jetë ndonjë gënjeshtër të vogël të bardhë, por së pari provoni të ngarkoni fshikëzën me lëngje.

kosovarja.ch