Ndërrimi i motit është dëshmuar se ndikon edhe në gjendjen shpirtërore.
Lagështia “tenton” t’i bëjë njerëzit më të lodhur dhe nervoz.

Luhatjet barometrike të presionit atmosferik mund të ndryshojnë gjendjen shpirtërore dhe të shkaktojnë dhimbje koke.

Në ditët me shi, njerëzit raportojnë kënaqësi më të ulët me jetët e tyre.

Moti ndikon edhe në psikologjinë tonë në mënyra të panumërta.

Pse mund të jetë kështu nuk është plotësisht e qartë.

Një mundësi është që efektet e motit në humor janë kryesisht fiziologjike.