Ja se si ndikon në zhvillimin motorik dhe me katër këshilla, ajo do ta pëlqejë atë rutinë.Kthimi i foshnjës në bark e ndihmon atë të zhvillojë muskujt, në mënyrë që të vazhdojë të zhvillohet më vonë dhe të mësojë të kthehet dhe të zvarritet.

Gjithashtu, ekspertët besojnë se kjo ul ndjeshëm rrezikun e sindromës së vdekjes së papritur të foshnjave, sepse mëson të ngrejë vetëm pjesën e sipërme të trupit, transmeton Telegrafi.

Është e rëndësishme që foshnja të kalojë pak kohë në stomak çdo ditë. Do të forcojë muskujt e qafës, shpatullave, barkut dhe do të përgatitet për të gjitha hapat e ardhshëm në zhvillim. Përveç kësaj, ndërsa është në bark, foshnja mëson tekstura të reja, prek materiale të ndryshme dhe merr një këndvështrim tjetër.

Kur është koha për ta vendosur foshnjën në bark?

Ju mund të filloni ta ktheni beben në bark sapo të dilni nga spitali. Sa më shpejt të filloni, aq më lehtë do ta pranojë ketë këtë si diçka normale për të.

Kthejeni në stomak dy ose tre herë në ditë për 3 – 4 minuta.

Kur fëmija juaj fillon ta shijojë këtë, ju mund ta zgjasni atë kohë. Megjithatë, kur bebja të ushqehet, prisni të kalojë rreth gjysmë ore dhe vetëm atëherë vendoseni në stomak.

Si mund një bebe të pëlqejë qëndrimin në bark?

▪ Vendosni lodrat përballë saj, sepse ajo do të jetë e interesuar t’i shikojë ato. Kur të forcohet pak, do të dëshirojë edhe t’i prekë ato. Zgjidhni disa lodra me ngjyra joshëse, nga të cilat mund të dëgjohet ndonjë muzikë e të ngjashme.

▪ Vendoseni foshnjën para pasqyrës. Kur ta shohë atë foshnjën tjetër në pasqyrë, duke qenë se ende nuk është e vetëdijshme për veten, do të jetë e lumtur dhe shumë e interesuar.

▪ Vendoseni foshnjën në gjoks, por sigurohuni që ta mbani me duar.Ju jeni personi më i rëndësishëm i foshnjës, kështu që ata do të duan të ngrenë kokën për t’ju parë.

▪ Vëllai dhe motra më e madhe mund të shtrihen përballë foshnjës dhe ajo mezi pret t’i shikojë lart.

▪ Çfarëdo vendimi që të merrni, përpiquni gjithmonë ta gjallëroni fëmijën, por edhe ta bëni të sigurt. Asnjëherë mos e lini vetëm në bark.

Dhe, mbani në mend një këshillë të rëndësishme – pavarësisht se sa e rëndësishme është shtrirja në bark, mos e vendosni kurrë fëmijën tuaj të flejë në atë pozicion. Ai gjithmonë duhet të shtrihet ose në shpinë ose në anën e tij.