Pse është e rëndësishme të ndani kohë për veten

Jeta jonë e përditshme bëhet shumë e më shumë kaotike, andaj është e vështirë që të kultivojmë lidhjet, punën dhe më me rëndësi-vetveten. Parandalimi i dominimit të kaosit bëhet me ndryshimin e mënyrës si mendojmë për menaxhimin e kohës.

Xhenifer Mir flet për frustrimin e saj rreth menaxhimit të kohës dhe të produktivitetit, si dhe për rëndësinë e investimit në vete.

Në artikullin e saj, Mir flet për fokusimin e saj në nivelet e energjisë e jo të obsesionohet në afatet e gjërave që duhet bërë. Të gjeni momente për veten tuja, qoftë një dush apo një kafeçkë, ju bën shumë më tepër produktive.

Me qëllim që të jeni më e lumtur dhe më e shëndetshme, ju duhet të këmbeni aktivitetet me vlerë të ulët për ato me vlerë më të madhe, si p.sh. të shpenzoni një orë me më të dashurit në vend se t`a kaloni para televizionit. Duhet të punoni në gjetjen e mënyrë kreative se si të kaloni kohë me të dashurin, sikurse të darkoni bashkë apo të ndani transportin për në punë një apo dy ditë të javës.

kosovarja.ch