Gratë, gjatë shtatzënisë kanë prirje të jenë skeptike për shumë veprime, duke u treguar tejet të kujdesshme. Lyerja e flokëve vihet në pikëpyetje për shkak të kimikateve që përmbajnë.

Megjithatë, ndoënse nuk ka hulumtime të zgjëruara, shumica prej tyre tregojnë se kimikatet e gjetura në dy ngjyra gjysmë të përhershme dhe të përhershme, nuk janë shumë toksike. Kësisoj ato janë të sigurta për përdorim.

Për më tepër, sasia e ngjyrës që absorbohet nga lëkura është tejet e vogël prandaj edhe mundësia që të kalojë tek fetusi është shumë e vogël.

Disa mjekë rekomandojnë të pritet të paktën deri në tremujorin e dytë ose të tretë të shtatzënisë, për të ngjyrosur flokët tuaj.

Mos harroni se vetë procesi i shtatzanisë mund të ndryshojë natyrshëm strukturën e flokëve, duke reaguar ndryshe ndaj ngjyrave.

Gjithëmonë keni parasysh që ngjyrosjen ta kryeni në zonë të cilën ajroset mirë.