Për të shmangur situata shqetësuese është mirë që disa gjëra në lidhje me të sapolindurit t’i mësoni më përpara.

Ju mund të keni nevojë të rregulloni gjërat për të marrë lidhjen më efektive kur ushqeheni me gji.

Ekspertët mjekësorë rekomandojnë ushqyerjen me gji për 6 muaj. Foshnja juaj duhet të marrë vetëm qumështin e gjirit, dhe pa ujë ose lëngje.

Por mënyra se si pihet qumështi mund të sjellë disa probleme ndaj rekomandohet:

– Mjekra e foshnjës tuaj duhet të prekni fort gjoksin tuaj.
– Goja e foshnjës tuaj duhet të jetë e hapur.
– Duhet të shihni më shumë lëkurë të errët sipër buzës së sipërme të fëmijës sesa nën buzën e poshtme të fëmijës tuaj.
– Nuk duhet të keni dhimbje kur fëmija po pi qumësht.
– Buzët e foshnjës tuaj duhet të qëndrojnë të rrumbullakosura gjatë gjirit.

Stimulimi i gjoksit mund të afrojë lindjen:

Rekomandohet që gratë të presin të paktën 39 javë për të lindur fëmijën e tyre.

Nëse jeni 40 javë, këtu është një mënyrë e natyrshme për të nxitur ardhjen e qumështit, por vetëm pasi të keni biseduar me mjekun tuaj:

Stimulimi i thithave mund të shkaktojë kontraktime në mitrën tuaj. Kjo ndodh për shkak të prodhimit të oksitocinës. Është i njëjti hormon që bën që gjiri të nxjerrë qumësht. Mund të stimuloni manualisht thithkat, ose mund të provoni të përdorni një pompë gjiri.

Është mirë të lindni fëmijën në kohën që ai e ka përcaktuar:

Po, javët e fundit të shtatzënisë mund të jenë të vështira dhe dëshira për ta lindur fëmijën menjëherë është normale, por përkundër atyre ndjenjave, mjekët thonë se natyra duhet të caktojë kohën e lindjes dhe është më mirë të presësh pak më shumë.