Si çdo material, ari humbet shkëlqimin e tij me kalimin e kohës për shkak të produkteve që ne vendosim si losion dhe parfum, si dhe djersa nga lëkura jonë.

Në varësi të karatit, ari ndonjëherë mund të zhvillojë shenja që shkaktohen nga oksidimi ose grumbullimi. Ndryshe nga argjendi, megjithatë, ari nuk do të njolloset.

Ky material i qëndrueshëm ka një nga nivelet më të larta të rezistencës ndaj korrozionit midis metaleve, duke e bërë atë shumë të popullarizuar për bizhuteri.

Por konsumimi i përgjithshëm ndodh, kështu që nëse keni investuar në ndonjë lloj bizhuteri prej ari, do të dëshironi ta mbani në formën më të mirë.

Për ta bërë këtë, do të duhet të dini si të pastroni, ruani dhe mirëmbani siç duhet bizhuteritë tuaja prej ari. Lajmi i mirë është që ju mund të pastroni me sukses bizhuteritë tuaja prej ari me materiale që tashmë i keni në shtëpi.

Si të pastroni bizhuteri prej ari në kushte shtëpie:

  • Përzieni një pikë apo dy shampo enësh me ujë të ngrohtë (jo të nxehtë),
  • Zhyt bizhuteritë për pesë deri në dhjetë minuta,
  • Zhyt një furçë dhëmbësh të butë në solucion,
  • Pastroni shumë lehtë bizhuteritë, duke u përqendruar në zona të vogla që mund të jenë të ndyra,
  • Shpëlaj,
  • Përdorni një leckë të butë për të tharë butësisht bizhuteritë,
  • Përfundoni me një leckë lustruese për shkëlqim shtesë.

Pra, kur bëhet fjalë për pastrimin e arit, mos harroni se forma e thjeshtë dhe e butë është thelbësore.