Gjatë muajve të ngrohtë të verës, ne harxhojmë shumë më tepër kohë në këmbë nga shëtitjet, ecja nëpër rërë dhe aktivitete të tjera në natyrë.Duke i kushtuar vëmendjen e këmbëve, mund t’ju ndihmojë të shmangni shumë infeksione të pakëndshme dhe lëndime të dhimbshme në këmbë.

Për fat të mirë, ka mënyra për t’i mbajtur këmbët tuaja të shëndetshme, kështu që ju jeni në gjendje të shijoni të gjitha planet tuaja të verës.

Këtu janë 5 këshilla për të mos hasur probleme të këmbëve.

Shmangni të ecurit zbathur

Sado joshëse të jesh këpucët gjatë verës dhe t’i lësh gishtat e këmbëve të varur pa pagesë, është më mirë të kufizosh sa shpesh ecësh zbathur. Duke mos veshur këpucë, ju keni më shumë të ngjarë të merrni djegie nga dielli, lythat planar, këmbën e atletit, krimbin e ziles dhe të plagosni këmbët tuaja.

Jini të kujdesshëm në lidhje me pedikyrët

Thonjëzimi i lëmuar i sallonit është shumë i domosdoshëm për shumë njerëz gjatë verës, por Andersen rekomandon të vazhdoni me kujdes. “Pedikyrët mund të jenë një burim për probleme të vërteta,” tha Andersen për Everyday Health. Mjetet mund të çojnë në kërpudhat e thonjve, viruset e lythave dhe infeksionet bakteriale. Një zgjidhje çift do të konsiderojnë sjelljen e mjetit tuaj të duhur ose të zgjidhni një pedikyr DIY.

Vishni këpucë të duhura

Sandalet janë elemente verore, por këmbët tuaja nuk i duan aq sa ju. Në vend që të shmangni plotësisht këpucët me majë të këmbëve, kërkoni ato që ofrojnë më shumë mbështetje për të mbrojtur këmbët tuaja kur ecni.

Pini ujë gjatë gjithë ditës

Uji ka një listë të dobive në dukje të pafund, si përmirësimi i çehres së lëkurës dhe largimi i toksinave, por gjithashtu promovon shëndetin e këmbëve. Qëndrimi i hidratuar gjatë gjithë ditës mund të zvogëlojë ënjtjen në këmbët tuaja të shkaktuara nga nxehtësia.

Kërkoni vëmendje mjekësore për dëmtimet

Vetëm për shkak se këmba juaj nuk është thyer ose spërkatur, nuk do të thotë që nuk duhet të kërkoni kujdes mjekësor. Nëse plagosni këmbën tuaj me pushime, është më mirë të kërkoni një podiatrist për të filluar trajtimin dhe për të shmangur zgjatjen e efekteve të lëndimit.