A ju vjen një nevojë e pakontrolluar që të shkatërroni tërësisht pluhurin dhe të largoni rrëmujën e krijuar në shtëpi? Ndërsa instikti juaj mund të aktivizohet me afrimin e datës së lindjes, gjithashtu është e rëndësishme që t’i merrni gjërat më shtruar përderisa jeni shtatzënë. Dhe, ekzistojnë disa punë shtëpiake që thjeshtë nuk janë të sigurta për nënat e ardhshme.

Që nga organizimi i gjërave dhe paketimi i rrobave për në maternitet, gjeni se cilat obligime janë në rregull e cilat punë duhet t’i anashkaloni.

Këtu po ju paraqesim katër punët e shtëpisë që duhet ti shmangni gjatë shtatzënisë:

 • Lëvizja e mobiljeve nuk është një ide e mirë gjatë shtatzënisë
 • Arsyet për të nxitur dikë tjetër të ndërrojë kutinë e mbeturinave të maces
 • Të shmangni përdorimin e sprejit për milingona dhe buburrecë
 • Arsyet mos të bëni renovime në shtëpi

Aktivitetet që duhet shmangur gjatë shtatzënisë:

 • Sporte të rënda
 • Konsumi i duhanit
 • Dush shumë i ngrohtë
 • Përdorimi i barërave pa konsultë mjekësore
 • Rrezitja në temperaturë të lartë të diellit
 • Bërja e tatoo-ve dhe piercing
 • Pirja e alkoholit/kosovarja.ch/