Kanceri rritet në trupin tuaj: 10 shenjat që të gjithë i injorojmë!

Nuk është fare çudi pse shumë vonë zbulohet kjo sëmundje vdekjeprurëse, sepse shumica e njerëzve i neglizhojnë shenjat duke i konsideruar si të padëmshme.

Shenjat e kancerit nuk dallohen dhe mund të jenë shumë të vogla, por njerëzit i vërejnë ato kur bëhet më veçmë shumë vonë. Në fakt, shumica ndjehen shumë mirë, madje edhe kur mjekët ua përcaktojnë diagnozën e duhur.

Prandaj, është shumë e rëndësishme që të njihni shenjat e kancerit, konsideroni dhjetë shenjat e mëposhtme:

  1. Lëkurë irrituese
  2. Ndryshime në urinim
  3. Ndryshime në zë
  4. Plagë që nuk shërohen
  5. Kollë e vazhdueshme
  6. Gjakderdhje e pashpjegueshme
  7. Gunga të bardha në gojë ose në gjuhë
  8. Gunga nën lëkurë
  9. Ndryshime në jashtëqitje më shumë se dy ditë
  10. Humbja e oreksit apo probleme me gëlltitjen.

Është shumë e rëndësishme që ti kushtoni vëmendje këtyre shenjave, sepse sa më shpejt sëmundja zbulohet, aq më shumë ka gjasa dhe mundësinë e shërimit.

kosovarja.ch