Keni një trup të përkryer, të dobët, me pak celulit, apo ndjeni që keni tejkaluar peshën normale? Për të hequr hamendjet, ju sjellim kalkulatorin e Indeksit të masës trupore, (Body mass index). Gjeni se cili është indeksi i peshës suaj.

Përllogaritja e indeksit të masësa trupore, ose BMI (nga anglishtja: Body Mass Index) shërben për vlerësimin e përafërt të nivelit të të ushqyerit, dhe tregon për problemin eventual me peshën e tepruar, dmth trashësisë, e cila rrit rrezikun e paraqitjes së shtypjes së lartë të gjakut, dijabetit, sëmundjeve të zemrës si dhe disa llojeve të kancerit.

Më poshtë keni fushat të cilat duhet të plotësohen me gjatësinë dhe peshën tuaj aktuale:

——————————————————————————————————————

BMI Femër Mashkull
Shumë i ulët nën 19.1 nën 20.7
Ideal 19.1 – 25.8 20.7- 26.4
Pak i ngritur 26.9 – 27.3 26.5-27.8
I lartë 27.4 – 33.3 27.9-31.1
Më i lartë 32.4 – 45 31.2-45
Tepër i lartë 45 e më lartë 45 e më lartë

Vërejtje: Ky kalkulator nuk mund të përdore për përcaktimin e BMI-së tek fëmijët.