Që të humbni peshë, juve ju duhet që kaloritë e marra të jenë më të ulëta se totali i kalorive ditore të djegura. Duke përdorur kalkulatorin tonë për humbje të peshës, ju do të arrini në kaloritë që ju duhen të hani që të arrini peshën tuaj të dëshiruar.

Mbani mend, është një nivel i shëndetshem brenda të cilit ju duhet të arrini këtë rënie në peshë. Shtrëngimi i tepërt mund të jetë shumë i dëmshëm për shëndetin tuaj. Qëllimi është që të arrini një humbje të peshës prej rreth 0.3 – 1 kg në javë, që trupi juaj të ketë kohë të mjaftueshme që të përshtatet dhe në këtë mënyrë ju të vazhdoni rënien në peshë për një kohë të gjatë, deri në peshën e dëshiruar.

Kaloritë ditore të marra mund të variojnë në varësi të nivelit të aktivitetit që ju keni. Nëse ju ushtroni më shumë gjatë ditë, juve mund t’ju duhet që të hani më shumë që të kompensoni atë që keni djegur. Si një rregull bazë, ju asnjëherë nuk duhet që të tejkaloni deficitin (ose të hani më pak se) 1000 kalori më pak se sasinë e kalorive që ju digjni. Minimumi absolut i kalorive te marra duhet të jetë 1200 për femra dhe 1500 për meshkuj.

Dëshironi të dini se sa kalori duhet të merrni, me qëllim që të arrini peshën ideale?