Vitet e 30-ta zakonisht janë një kohë e shkëlqyeshme. Por, të paturit një fëmije në të 30-tat mund të rezultojë gjithashtu disa komplikime. Sipas Parenting.firstcry.com, më poshtë gjeni disa nga ndërlikimet që mund të paraqiten.Lindja e parakohshme

Lindja e parakohshme është kur puna fillon para javës së 37 të shtatzënisë. Kjo është padyshim një ndërlikim serioz, sepse lindja e fëmijës tuaj shumë herët mund të rezultojë në komplikime shëndetësore dhe vonesa zhvillimore.

Diabeti Gestacional

Gratë që mbeten shtatzënë në të 30-tat, kanë shanse më të larta për të zhvilluar diabetin gestacional. Në fakt, mund të ndodhë në pothuajse 3 deri në 5% të të gjitha shtatzënive. Kjo do të thotë që ato mund të kenë nivele të larta të sheqerit në gjak gjatë shtatzënisë, edhe pse më parë ishin normale.

Preeklampsia

Preeklampsia është një ndërlikim potencialisht i rrezikshëm i shtatzënisë, që zakonisht karakterizohet nga presioni i lartë i gjakut dhe dëmtimi i mundshëm i sistemeve të tjera të organeve. Shenja të tjera përfshijnë ënjtje të duarve dhe këmbëve, vjellje dhe dhimbje koke, ndryshime në shikim dhe gulçim gjithashtu.

Shtatzënia ektopike

Kjo vlen kryesisht për gratë që janë në moshat 35 deri në 44 vjeçare. Veza e fekonduar ngjitet në një vend tjetër përveç mitrës. Duke vepruar kështu, veza nuk mund të zhvillohet siç duhet, dhe për këtë arsye, duhet të trajtohet.