Mbase të gjithë keni dëgjuar për mrekullitë që bën soda bikarbone në mirëmbajtje të lëkurës, pastrim të dhëmbëve apo lajre në kuzhinë e banjo. Por ne ju sjellim edhe benifite të tjera të këtij produkti.

Lehtësoni pickimet e instekteve duke përzier sodën e bikarbonit me ujë. Me masën e krijuar lyeni pjesën e infektuar, që të shpejtoni sherimin.

Pastroni brushën e flokëve që të duket si e re. Krejt cka duhet të bëni është të përzieni një lugë të vogël nga soda e bikarbonit me një gotë ujë. Futeni krehërin e flokëve dhe të gjitha papastërtitë do të largohen. Në fund shpërlajeni.

Freskojeni frigoriferin nga aromat e ushqimeve. Mjafton të hapni një paketim të sodës së bukës  dhe ta vendosni atë në pjesën e prapme të pajisjes. Ajo do të neutralizojë aromën e pakëndshme. Mos harroni ta ndërroni paketimin çdo dy muaj.

Bëjini lulet të jetojnë më gjatë. Thjeshtë shtoni një lugë të vogël nga soda e bikarbonit në vazon me ujë dhe lulet do të qëndrojnë të freskëta më gjatë.