Për duhanpirësit e rregullt, mbase kjo periudhë është e duhura të mendoni ta leni atë përgjithmonë.

Rezultatet e dala nga të infekutarit me Coronavirus në Kinë tregojnë se më shumë se gjysma e burrave të prekur kjo pandemi, janë duhanpirës. Edhe gratë me 2% më pak se burrat, kanë rezultuar të jenë duhanpirëse.

Konsumimi i duhanit dhe produkteve të tij dëmton aftësinë e trupit për të luftuar infeksionet dhe këtu nuk përjashtohet as virusi që ka përfshirë mbarë botën.

Coronavirusi sulmon sistemin respirator dhe mushkëritë janë organi më i rëndësishëm i këtij sistemi. Ndërsa duhani dëmton pikërisht këtë organ të trupit.