Gjatë shtatzanisë, nevoja tuaja për hekur rriten ndjeshëm. Hekuri është një mineral thelbësor që trupi juaj ka nevojë të bëjë hemoglobinë, proteinë në qelizat e kuqe të gjakut që bart oksigjen në qelizat e tjera në trupin tuaj.Foshnja juaj në rritje gjithashtu ka nevojë për hekur, dhe do ta ruajë atë për përdorim në gjashtë muajt e parë të jetës jashtë mitrës. Prandaj, është vërtetë e rëndësishme të përpiqesh të parandalosh aneminë gjatë shtatzënisë.

Nëse nuk keni mjaftueshëm qeliza të kuqe të gjakut dhe hekur të ruajtur për të përmbushur kërkesën e shtuar që shtatzënia bën në trupin tuaj, mund të bëheni anemike.

Nëse humbni shumë gjak gjatë lindjes, anemia mund t’ju shkaktojë probleme të tilla si marramendje dhe rritje të rrahjeve të zemrës, madje mund të keni nevojë për transfuzion gjaku.

Anemia është një problem me numrin dhe cilësinë e qelizave të kuqe të gjakut në trupin tuaj. Disa gra mund të mos shfaqin ndonjë, ose vetëm disa nga simptomat e mëposhtme të anemisë:

Lëkurë e zbehtë

Lodhje ekstreme

Ndjenja e dobësisë

Ndryshimet në presionin e gjakut

Dhimbje koke të shpeshta

Nervozë

Vështirësi përqendrimi