Nëse është përgjigja po, nuk jeni e vetmja. Hulumtimi britanik ka treguar që këtë e provojnë dy e treta e femrave…

E mendoni të dashurin tuaj të mençur, argëtues, të pashëm dhe në shumë mënyra tjera të dëshiruar, por me siguri ekzistojnë disa ‘imtësi’ të cilat mundoheni t’i ndryshoni. Si për shembull stilin e veshjes, këpucët, frizura apo vetullat. Sipas hulumtimit të bërë në Britaninë e Madhe, deri në dy të tretat e femrave provojnë të paktën në diçka ta ndërrojnë të dashurin e tyre.

Isiah McKimmie, ekspert seksual në lidhje, mendon që rezultatet e hulumtimit nuk janë të çuditshëm, duke marrë parasysh shoqërinë në të cilën jetojmë. Duke e ditur që ne femrat më shpesh analizojmë dhe komentojmë, mendohemi më kompetente për dhënie të këshillave gjysmës sonë të fortë dhe në fund të fundit, bash për këtë që jemi në gjendje t’i rrisim të gjitha rreth nesh, kemi nevojë për punë konstante në vete, e kështu edhe ne partnerin tonë.

Hulumtimi ka treguar se si femrave në përqindje u nevojiten 192 ditë që partnerin ta shndërrojnë në partner ideal. E në rast se ju intereson ndërprerësi kryesor për ndryshim të partnerit, e kemi marrë vesh edhe këtë. Domethënë , 36 për qind të pyetësorëve kanë pranuar se çka i ka shtyrë në ndryshimin e partnerit tuaj- marrja! Të gjithë atyre në fillim të lidhjes i ka ardhur marre të duken në publik dhe në shoqëri të partnerit të tyre, dikujt për shkak të frizurës së tyre, dikujt për shkak të teshave, ndërsa dikujt për shkak të mungesës së higjienës dhe përdorimit të parfumit.

Duke gjykuar sipas rezultateve të hulumtimit, të gjithë pak a shumë jemi fajtor për provën e ndërrimit të partnerit, ndërsa ekspertët mendojnë që nuk është aq e rëndësishme që kemi dëshirë për ta ndërruar, sa është e rëndësishme mënyra të cilën e përdorim. E rëndësishme është që mos ta lëndojmë ndjenjën e partnerit duke e tepruar sepse nuk dëshironi të mbeteni pa të, e mund të mbeteni nëse ai konstant do të jetë i kritikuar apo i gjykuar. Këshillat pozitive dhe sugjestionet do të kenë kuptim më të mirë nga ato negative dhe kritikat. Luajini gjërat në mënyrën e duhur, ai do të jetë falënderues në këshillat tuaja dashamirëse. Por nëse ai edhe më tej insiston në frizurën e cila të ngjanë me vitet 90-të apo mendon që Crocsice janë teshat më të përkryera për verë (shpresojmë që këtë nuk e mendon), kujtohuni që ai nga dita e parë e ka pasur këtë për të cilën ju edhe keni përfunduar në lidhje me të! /kosovarja.ch/