A ka nevojë vagina juaj për detoksifikim? Proces ky që largon substancat helmuese nga trupi. Në këtë rast të vagines tuaj.

Mbingarkesë kimike

Infeksionet fungale janë maja e ajsbergut. Rreth një e katërta e femrave amerikane vuajnë nga inflamacioni, dhimbjet, kruarje në vulvën e tyre. Gjysma e rasteve shkaktohen si rezultat i kimikateve të ashpra që gjenden në kremërat medicinal, sapunet, lubrifikimet, spermicidiët, prezervativët, produktet higjienike etj.

Kjo i ndodhë shumicës prej nesh: reagimet ndaj zgjidhjeve aktuale janë aq të zakonshme saqë William Ledger, nga qendra mjekësore e New York-ut, thotë se nuk ia rekomandon atyre dhe për atë përshkruan recetën me pilula Diflucan. Rezulton se disa femra nuk mund të tolerojnë përqëndrimin e lartë të përbërësve antifungal.

Pse tani?

Jemi duke përdorur produkte të shumta në të njejtën kohë, shpjegon Miranda Farage, studiuese në Procter&Gamble klinkën e kujdesit shkencor, në Ohio. Gjithashtu trendi për depilimin dhe rruajtje nënkupton për femrat heqjen e shtresës mbrojtëse të lëkurës duke e bërë atë më të ndjeshme si pasojë e nivelit record të kimikateve, thotë Farage.

Edhepse çdo kimikat në një produkt mund të shkaktojë një reagim për shkak se simptomat duhet të marrin 48 orë për tu vërejtur. Dr. Ledger thekson se kemikati glycol propylene gjendet në shumicën e xheleve dhe kremrave që shkakton ndjesinë e djegies tek disa njerëz. Ai vlerëson se 10% e pacientëve të tij janë të ndjeshëm ndaj saj.

Nëse dhemb

Saherë që vagina juaj është e kuqe, lëkurë të ndryshuar dhe plot dhimbje, kontaktoni gjinekologun tuaj. Në ndërkohë relaksohuni me mbathje të ftohtë dhe të lagësht si dhe dushe pa përdorimin e sapuneve apo detergjenteve, si dhe duke aplikuar një shtresë qetësuese mbrojtëse të vaj ullirit. Gjithashtu mund të ndihmojë Claritin ose Benadryl.

Nëse keni ndjeshmëri të lartë, ndryshoni shprehitë tuaja, përdorni produkte pa aromë, shmangni produktet që përmbajnë glycol propylene nëse jeni identifikuar për reagim të keq. Çdo vaginë është e ndryshme. Kushtoni vëmendje rreth asaj se çka ju bën të ndjeheni më mirë./kosovarja.ch/