Djathi feta është i shijshëm, le ta pranojmë. Por kur jeni shtatzënë, duhet të shikoni dietën tuaj. Ajo që do hani do të ndikojë në shëndetin dhe lindjen e foshnjës tuaj. Dhe nëse jeni në tremujorin e parë, duhet të jeni shumë të kujdesshëm.
Djathi feta është djathi i bërë nga një përzierje e qumështit të dhisë dhe deleve. Kjo përzierje djathi në formë të thërrmuar është i popullarizuar për të qenë një burim natyral i probiotikut dhe tretet më lehtë sesa qumështi i lopës.
I përdorur në kuzhinën mesdhetare shumë, djathi përdoret si zbukurim për pjata të ndryshme kryesore, meze dhe ëmbëlsira. Poashtu, djathi feta është i mbushur me lëndë ushqyese dhe njihet si burim i mirë i kalciumit.
Në përgjithësi, ngrënia e djathit të butë, të pasterizuar të mirë, është e sigurt gjatë shtatëzënisë.
Pasterizimi vret çdo bakterie të dëmshme dhe e bën produktin të sigurt për foshnjat e palindura. Një grua shtatzënë mund të marrë djathë feta në mënyrë të moderuar, për sa kohë që etiketa thotë se është e pasterizuar.
Themi se duhet ngrënë në mënyrë të moderuar sepse rreziku kryesor që lidhet me ngrënien e djathit feta të pasterizuar dhe shtatzënisë është ekspozimi ndaj baktereve Listeria monocytogenes.
Rekomandohet që ju nuk duhet të hani djathë feta nëse e shihni veten duke vuajtur nga problemet e tretjes. Nëse po luftoni me intolerancën ndaj laktozës dhe merrni shpesh përhapje të puçrrave në lëkurë, atëherë duhet të prisni ose kufizoni djathin feta.