A e dini se çdo gisht në duart tuaja është përgjegjës për një organ të caktuar!

Nëse ju keni ndonjë problem, e tëra që duhet të bëni është të shtypni gishtin tuaj me kohëzgjatje prej 60 sekondash. Refleksologjia është një metodë e largimit të problemeve shëndetësore duke shtypur një pjesë të caktuar të trupit.

Kjo metodë është zbatuar në Kinën e lashtë dhe njerëzit ishin të kënaqur me ndikimin pozitiv në shëndetin e tyre. Supozojmë, se secili gisht në duart tuaja është përgjegjës për organe të caktuara në trup. Nëse ju keni ndonjë problem, e tëra që duhet të bëni është të shtypni gishtin tuaj për rreth 60 sekonda. Ndihmon edhe duartrokitja e duarve apo rrahja e shuplakave të dorës.

Gishti i madh – zemra dhe mushkëritë

Nëse keni probleme të frymëmarrjes apo zemra juaj ka rrahje të shpejtë, fërkoni gishtin tuaj dhe tërhiqeni atë.

Gishti tregues – zorra e trashë dhe lukthi

Nëse keni probleme me tretjen, kapsllëk apo ndjenidhimbje në stomak, përdorni gishtin tregues dhe fërkojeni atë, e në fund tërhiqeni.

Gishti i mesëm – zemra, zorra e hollë, enët e gjakut dhe sistemi i frymëmarrjes

Zgjateni gishtin dhe fërkojeni atë, nëse për shembull ju vjen për të vjellë, vuani nga pagjumësia apo keni marramendje.

Gishti i unazës – është përgjegjës për ngritjen e disponimit

Masazhoni gishtin nëse psiqikisht ndjeheni keq, jeni në fazë depresioni apo ngjashëm.

Gishti i vogël – veshkat, dhimbje koke dhe dhimbje e muskujve në qafë

Masazhoni gishtin e vogël dhe do të ndjeni sikur dhimbja po ju reduktohet.

Pëllëmbët e dorës – sistemi nervor

Për shëndet të mirë mendor është mirë që herë pas here të duartrokitni duart apo të rrahni shuplakat e dorës sepse kjo stimulon qarkullimin në trup.

kosovarja.ch