Ekspertët thonë se furçat e flokëve shpesh harrohen të pastrohen rregullisht. Besoni apo jo, ato duhet të pastrohen tri deri në katër herë në muaj. Kështu mund ta pastroni lehtë furçën tuaj.

Ekspertët rekomandojnë t’i lani rregullisht krehrat dhe furçat e flokëve, dhe kjo është çdo javë deri në 10 ditë, transmeton Telegrafi.

Ju nevojiten vetëm:

▪ Një tas
▪ Sodë bikaerbonati

Udhëzime për pastrim:

▪ Ngrini butësisht flokët nga furça me majën e një lapsi.

▪ Pastroni furçën e flokëve.

▪ Nxehni 4 gota ujë (0,8 l).

▪ Shtoni tri lugë sodë bikarbonati në ujin e nxehtë.

▪ Vendosni furçën në përzierje.

▪ Eliminoni butësisht papastërtitë nga sipërfaqja e furçës me dorë ose me një furçë tjetër.

▪ Lëreni të thahet.