Me forcën e fuqisë vjen edhe … shumë stres, në të vërtetë.

1. Sa në të vërtetë vleni për kompaninë

Ky do të ishte një biznes i keq, thekson Vicki Salemi, ekspert karriere. Varet nga ju nëse dëshironi të shikoni për ndonjë punë tjetër që paguan më shumë, ofron javë më shumë të pushimeve të paguara si dhe të premteve ndonjë qerasje me ëmbëlsirë.

2. Çfarë marrin të tjerët

Krahasimi është burimi i pakënaqësisë, kështuqë do të ishte shumë më e lehtë për shefin nëse ju dhe kolegët e punës nuk krahasoni pagat tuaja dhe kohën e lirë. Por, ju sërish do ta bëni!

3. Ata ju mbrojnë nga shumë gjëra të këqija

Çfarë bëjmë ne për të merituar shefin apo bosin në punë? Salemi thotë se nëse ne kemi një menaxher të fortë, ndoshta mund të na mbrojë nga politika e nivelit të lartë, e njohur ndryshe si një dramë e çmendur që nuk dëshironi të kyçeni në të. Fokusohuni në punën tuaj dhe zhvillimin profesional dhe lëreni shefin të kujdeset dhe luaj fuqishëm për ju.

4. Ata e dinë se kur ju telefononi të hënën se jeni i sëmurë, ju në të vërtetë jeni bërë tapë nga pirja e alkoholit gjatë fundjaves.

Sepse edhe ata e praktikojnë fundjavën njëlloj sikur ju.

5. Ata ndjehen sikur e keni tërë pushtetin

Duket qesharake, por është e vërtetë. Nëse ju largoheni apo merrni ndonjë pushim në kohë të papërshtatshme ose kur kanë më së shumti nevojë për ju, atyre iu përmbyset bota, pasi e dinë se vetëm ju mund ta kryeni punën.

6. Ata gjithashtu vuajnë nga sindromi i vetëpërmbajtjes

As kush nuk e di se çfarë është duke bërë, aq më pak për personin përgjegjës. Hamendeni ndonjëherë se çfarë dreqin po bëj këtu?

7. Ata e dinë kur do ta ndërpreni punën para se ju të vendosni realisht

Ata e dinë dhe kjo nuk ëhtë me të vërtetë në interesin e tyre më të mirë që thjeshtë të ju lënë të lirë! Kështuqë, thjeshtë presin deri sa ju tua kumtoni lajmin e largimit tuaj.

8. Edhe ata duhet të respektojnë shefin e tyre përkatës

Kështuqë, nëse vëreni ndonjë pakënaqësi nga shefi juaj apo fytyrë të vrenjtur, thjeshtë mundohuni ta kapërdini këtë, edhe ata duhet të japin llogari para dikujt, përshtatuni ose thjeshtë hiqni dorë nga sjellja keqbërëse.

9. Ata dëshirojnë që ju ti pëlqeni ata

Dua të them, thjeshtë mund të provoni ta bëni këtë, pasi realisht është vështirë.

kosovarja.ch